Šokující videa amputovaných končetin

Celý svět oblétly před několika dny záběry z již třetího videa, ukazujícího amputované končetiny vytrvalostních koní na Blízkém východě. Jak informovaly minulý týden zahraniční servery o předchozích dvou případech, v Saudské Arábii a Kuvajtu takto řeší zlomeniny nohou místo uspání koně. V arabských zemích toto vychází z kulturních a náboženských zvyklostí.

Poslední video ukazuje stojícího koně na třech nohách. Levou přední nohu má pod kolenem amputovanou. Končetina byla amputována v poušti, na konci videa je rovněž ukázána v záběru.

Celým případ vzbudil znepokojení FEI a také World Horse Welfare. Mluvčí FEI říká: "Koně, jejichž končetiny byly amputovány, můžou mít dlouhodobé problémy. Bereme tento případ velice vážně a již jsme oslovili příslušné národní federace. Všichni členové jsou totiž vázáni dodržováním pravidel FEI a zvláště těch na dodržování welfare koní."

Švedský drezurní jezdec Patrik Kittel je jeden z mnoha, kteří na video reagovali na Facebooku: "Je to jedna z nejhorších věcí, které jsem kdy viděl."

Video si můžete prohlédnout zde.


PF - 2023

Noblesní starokladrubští koně mají dávnou historii

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.