1. kolo Donau Bohemia Trophy

První kolo Donau Bohemia Trophy proběhlo o víkendu 13-15.3. v rakouském Weikersdorfu. Jezdecký areál High Class Horse Center Weikersdorf je krásným místem pro drezurní a westernový jezdecký sport. Snadno dostupný areál asi 50km od Vídně má v roce 2013 nově zrekonstruovaný venkovní drezurní obdélník s geotextilií a dvě jezdecké haly. 

Menší slouží jako opracoviště má rozměry 20x40m a ve větší se konají závody. Pojem větší je poněkud zavádějící, jedná se o největší jezdeckou halu v Rakousku . Hala je pro koně velmi příjemná, bez rušivých elementů. Zázemí pro diváky je nadstandartní stejně jako pro koně. Restaurace přiléhá k oběma halám a je do nich prosklená, proto mohou diváci sledovat dění na opracovišti i na závodním obdélníku z pohodlí restaurace. Personál rychlý a příjemný, jídlo v téměř Michelinské kvalitě a množství pro slony . Organizace celých závodů napovídala velké zkušenosti a sehranosti celého týmu. Žádná prodlení, startovní časy seděly, před každou soutěží probíhala úprava obdélníka. Velké počty startů v malých i vyšších soutěžích ukazovaly na dobré zkušenosti závodníků s tímto areálem. 

Závodů se za ČR účastnilo 5 jezdců – Petr Janovský, Michal Knoflíček, Barbora Leiterová, Petra Ondrová a Alena Zeusová.  

Poslední zmíněná startovala s Corradem AZ v úlohách IM2 (63,114%) a GP (58,433%).

V rámci Donau Bohemia Trophy se 

kategorie A-LM účastnil M. Knoflíček se Zirkanem s velmi pěknými výsledky 68% a 67,19% a B. Leiterová se Sandrou 11 s výsledkem 62,17%

kategorie M se účastnil Petr Janovský s Rikem s výsledky 58,28% a 57,48% a Petra Ondrová s Przedswit Altajem s výsledky 65,14% a 62,24%

Průběžné body získané v rámci DBT jsou v příloze. Další kolo bude probíhat v maďarské Budapešti již v půlce dubna. Snad budou závody stejně vydařené jako tyto.

 

České kvalifikační kolo se uskuteční 16.-17. května v brněnském jezdeckém areálu Panská lícha.

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.