Aneta Pažoudková vyhrála na Celopolské olympiádě mládeže všestrannost

Do Varšavy koncem července vyrazila pětičlenná reprezentace české pony všestrannosti. O průběhu a skvělém úspěchu napsala paní Eva Pažoudková:

\"Úspěch na mezinárodní úrovni se podařil A.Pažoudkové s pony Lipan na XI.Ogolnopolské olimpiadě mlodziezy w sportach letnich konnané ve Varšavě 22,-24,7.2005. Spolu s dalšími 4 dvojicemi (M. Příhoda - Ibalgin fast, I. Běhalová- Bak, B. Kubištová - Lilly fee, J. Odložil - Sagar) přijala pozvání zúčastnit se prestižní soutěže všestrannosti v Polsku. Od prvního dne se ujala vedení a to si nenechala vzít ani po bezchybném krosu a parkuru.

Péči o Lipana měla na starosti Kačka Rousová, která byla zárověň jako nejmladší a nejmenší zvolena maskotem ČR týmu a svůj úkol na 100 % splnila.

Všechny děti náročnou soutěž dokončily a byly pochváleny od Veterinární komise za vzornou přípravu a předvedení svých poníků při kondiční zkoušce. O přísnosti této komise svědčí fakt, že kvůli špatnému předvedení a nedostatečné přípravě bylo ze soutěže 8 dvojic vyloučeno.\"

Jediná dvojice bojovala za Českou republiku na Mistrovství Evropy ve všestrannosti, které se letos konalo v Itálii. Sabina Erbeková s klisnou Pretty 3 získala v drezúře 88 bodů, obtížný kros zajela čistě (přičemž nevyužívala jednodušší varianty skoků), v parkuru měla 16 trestných bodů. Celkově obsadila 36. místo z celkem 50 účasatníků.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.