Areál Equitana Martinice se chystá na sezonu 2018

I přesto, že leden je stále ve své první polovině, dny ubíhají a velmi rychle se blíží venkovní jezdecká sezona 2018. Do startu prvního letošního mítinku v Martinicích už zbývá necelých sto dní. I proto jsou přípravy v plném proudu. Rozsáhlou rekonstrukcí prochází kolbiště, které bude již za pár dní ve skvělé kondici. Rozšiřují a vylepšují se ubytovací kapacity, zkrášlují se venkovní plochy. 

Martinický závodní kalendář je tradičně velmi bohatý.

Letošní sezonu odstartuje svým zahajovacím kolem již sedmnáctý ročník Českého skokového poháru.

Květnový závodní termín v areálu Equitana bude patřit poníkům, kteří se do Martinic během sezony ještě několikrát vrátí.

Na přelomu června a července bude martinické kolbiště hostit tradiční a nejen jezdecky velmi oblíbený Memoriál Jana Papouška, který našel velmi pevné místo v jezdeckém kalendáři.

V martinické závodní sezoně 2018 nechybí ani MČR. První srpnový víkend bude vyhrazen dětem a juniorům, kteří se poperou o letošní sadu mistrovských medailí.

Kolbiště vzdálené jen pár kilometrů od Březnice ovšem nebude po MČR zahálet a odpočívat. Hned za čtrnáct dní ožije dalším závodním programem. Prožije čtyři dny vyhrazené skokovým soutěžím. Ale nejen to, zvláštní pozornost bude věnována mladým koním.

Tím závodní sezona v Martinicích zdaleka nekončí. Areál Equitana je znám svou snahou propojovat disciplíny patřící pod hlavičku ČJF. Nejinak tomu bude i v letošním roce.

Po loňské premiéře budou do kalendáře zařazeny i dvě derby, tedy soutěže okořeněné svou terénní částí. Proto je již v těchto dnech připravována nová trať, která posune areál Equitana blíž další disciplíně a to všestrannosti.

První derby se pojede při závodech v polovině srpna a další v rámci mítinku Czech Riders Games. Tyto závody v polovině září přinesou divákům skvělou podívanou a jezdcům netradiční zážitek. V rámci 4 závodních dní se na martinickém kolbišti představí jezdci na pony, skoková elita, jezdci všestrannosti a kvarteto disciplín doplní ta, která patří v rámci české reprezentace mezi velmi úspěšné a v Martinicích zažije svou premiéru. Takové malé překvapení pro diváky.

Martinickou sezonu uzavře mítink v polovině října, který bude okořeněn vyhodnocením všech žebříčků a seriálů chystaných pro rok 2018.

Velmi pestrá závodní sezona v Martinicích bude tradičně provázena i bohatým doprovodným programem.

Jelikož se ani tomuto areálu nevyhnuly personální změny, představí se v nadcházející sezoně, do loňska pouze komentátor Aleš Suchánek, i v trochu jiné martinické roli.

Závěrem se nabízí jen krátké a výstižné konstatování. Tradičně se v Martinicích máme na co těšit v tom nejlepším smyslu slova.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.