ČDP 2015: Finále v Martinicích - Top Ten pro mistryni

Ve dnech 18. - 20. září probíhá finále Drezurního poháru 2015 v areálu Equitana Martinice. Letošní finále je zcela mimořádně otevřené pro každého jezdce a koně s platnou licencí. Uzávěrka přihlášek je 10. září. 17. 9. 9:45 HOD: Vloženy aktualizované předběžné startovní listiny 20. 9. Dnes třetí kola - Novice Cup do 18 let pro Annu Filípkovou a Stonecastle, nad 18 let P. Hofbauerová a Frazier. Junior Trophy pro Aničku Hrudkovou a Zidaneho. Na našem facebookovém profilu najdete videozáznam i její sobotní jízdy! Top Ten Cup vyhrála úřadující mistryně T. Hábová a James Bond. Challenge Cup - E. Kopuletá a Belle-Ennie, Pony Trophy - Z. Baloušková a Lipton Samba

Neděle 20. 9. Dnes třetí kola - Výsledky: Novice Cup do 18 let pro Annu Filípkovou a Stonecastle, nad 18 let P. Hofbauerová a Frazier. Junior Trophy pro Aničku Hrudkovou a Zidaneho, Top Ten Cup - T. Hábová a James Bond. Challenge Cup - E. Kopuletá a Belle-Ennie, Pony Trophy - Z. Baloušková a Lipton Samba.

Sobota 19. 9. Dnes druhá kola - Novice Cup do 18 let  pro Annu Filípkovou, nad 18 let P. Hofbauerová a Frazier. Junior Trophy pro Aničku Hrudkovou a Zidaneho. Pěkný výkon H. Vášáryové a Filipy v Challenge Cupu ohodnotili rozhodčí známkou 65,297 %. Top Ten Cup o kousek pro F. Sigismondiho (Apropos, 68,763 %) a druhá T. Hábová s Jamesem Bondem (68,605).

pátek 18. 9. 14:30 HOD: Výsledky. Dnes probíhají první kola: Pony trophy - Z. Baloušková a Lipton Samba, Novice Cup do 18 let - A. Filípková a Stonecastle Prince, Novice Cup nad 18 let - K. Bock-Fialová a Hermiona, Junior trophy - A. Zajícová a Bono-Buca-A

17. 9. 9:45 HOD: Vloženy aktualizované předběžné startovní listiny

16. 9. 15:45 HOD: Do dnešní 24. hodiny pořadatel přijímá přihlášky. Seznam přihlášených v kalendáři.

16. 9. Sdělení pořadatele:

Vážené dámy, vážení pánové,

na základě včerejšího rozhodnutí Výkonného výboru České jezdecké federace je s okamžitou platností změněn rozpis závodů. Platí tedy první verze rozpisu a neplatí omezení účasti koní a jezdců s licencí platnou od 1.5.2015. Ostatní zůstává beze změny.

Pokud tedy kdokoliv z Vás má ještě zájem o dohlášení do těchto závodů, prosíme o zaslání dodatečné přihlášky na e-mail reditel@equitana.cz. Samozřejmě je možné přihlášení včetně ustájení bez ohledu na původní termín uzávěrky v rozpisu závodů. Dodatečnou uzávěrku stanovujeme na dnešní 24 hodinu.

Děkujeme Vám za pochopení, omlouváme se za komplikace a těšíme se na viděnou.

 

Aktualizace 8. 9. 16:15 HOD: Jezdci, kteří se chtějí zúčastnit letošního finále Českého drezurního poháru, mají poslední šanci, aby se do soutěže přihlásili. Vyplněné přihlášky je nutné odeslat do čtvrtka 10. září včetně. Závody se konají od pátku 18. září do neděle 20. září v jezdeckém areálu Equitany Martinice. Více v tiskové zprávě.

Aktualizace 2. 9. 14:00 HOD: Už za méně než tři týdny se ve dnech 18.–20. září uskuteční finále Českého drezurního poháru 2015, které letos hostí areál Equitana Martinice. Počet přihlášených jezdců do soutěže rychle roste a je jisté, že ČDP 2015 se zúčastní i několik mistrů České republiky. Více v tiskové zprávě.

Aktualizace 25. 8. 9:00 HOD: Vložen aktualizovaný rozpis. Ve starém rozpisu byla technická chyba vyplývající z chybně uvedených pravidel na webu, kdy u úloh DD a DJ byla uvedená platná verze 2009 a ne 2015, která je nyní aktuální. Týká se to tak veškerých úloh DD a DJ vypsaných na pátek a sobotu.

 

Tisková zpráva:

Vážené jezdkyně, vážení jezdci,

jak jistě víte, průběh červencového MČR v drezuře výrazně poznamenala vichřice, která udeřila na areál Farmy Ptýrov. Při této neočekávané události se bohužel zranilo několik jezdců i koní, ustájených v mobilních boxech, vítr také zničil část zázemí závodů. Tato nešťastná situace se promítla i do výsledného dojmu, který si jezdecká veřejnost z celé soutěže odnesla.

Z události vyplynuly některé nové skutečnosti, které se dotkly i Českého drezurního poháru. Farma Ptýrov měla pořádat závěrečné kolo kvalifikací i finále soutěže, což ale vzhledem k okolnostem není možné. Kvalifikaci jsme se po vzájemné domluvě rozhodli zrušit a majitel areálu Farma Ptýrov odstoupil pro letošní rok i od pořadatelství finále ČDP. Po krátkém intenzivním jednání jsme se dohodli s areálem Equitana Martinice na tom, že se finále uskuteční u nich, a to v původním termínu 18. - 20. září 2015. Z reakcí soutěžících i diváků víme, že se zdejší pořadatel osvědčil jako výborný hostitel už při letošním prvním kvalifikačním kole ČDP. Vzhledem k organizačním schopnostem a špičkovému logistickému zázemí zvládne zdejší tým tedy jistě perfektně i finále ČDP 2015.

Kvůli jeho předčasnému konci nebylo na MČR 2015 možné absolvovat některé oblíbené soutěže jako například „küry“. Zrušení posledního kvalifikačního kola ČDP zase nabouralo program mnohých jezdců, kteří s touto kvalifikací počítali a kvůli nabité sezoně nestihli splnit podmínky pro účast ve finále. Hrozilo, že by se posledních velkých drezurních závodů letošního roku nemohli zúčastnit, a sezona by tak pro celou jezdeckou veřejnost skončila ještě více rozpačitým dojmem.

Na tyto výjimečné skutečnosti jsme tak museli zareagovat výjimečným řešením. Letošní finále ČDP proto bude zcela mimořádně otevřené pro každého jezdce a koně s platnou licencí České jezdecké federace. Tento krok jsme učinili s plnou podporou manažerky DK Renaty Habáskové a celého Výkonného výboru ČJF v čele s prezidentkou ČJF Olgou Plachou. Věříme, že finále díky tomu bude atraktivním a důstojným vyvrcholením letošních drezurních soutěží. Závěrečný den budou finálové jízdy snímat i kamery ČT sport.

Uzávěrka přihlášek do finálových závodů je 10. září 2015.

Organizátoři momentálně ladí detaily doprovodného programu, ale už nyní je jisté, že se návštěvníci i soutěžící mohou těšit na špičkové zázemí, zdejší vynikající kuchyni a příjemné prostředí moderního jezdeckého areálu. O zábavu zde bude postaráno i během sobotního večera. Sportovní program je daný novými pravidly celého seriálu a rozpisem, který najdete spolu s dalšími informace na webech www.ceskydrezurnipohar.cz, www.csi-martinice.cz a www.drezura-cjf.cz. S přátelským pozdravem a úctou, Martin Pecka a Tomáš Vašáry

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.