Česká ekipa v Radzionkowě - Sigismondi čtvrtý v küru!

Šeštice českých drezurních jezdců hájí domácí barvy na tříhvězdičkových závodech v polském Radzionkowě. Kdo, kdy a jak? Kompletní výsledky hledejte ZDE. Více informací získáte v článku.

ČTVRTEK

Po prvním závodním dni nelze než konstatovat, že se českým reprezentantům daří velmi dobře. V malé rundě nás reprezentují Ida Jančářová (Lancelot) a Fabrizio Sigismondi (Apropos), který dnes obsadil krásné páté místo ve Sv. Jiří. Juniorky Barbora Dvorníková (Why Not) a Barbora Marešová (Remember Me H, Lindgren) si obě splnily kvalifikaci na juniorské ME. Zítra se na start postaví také Ema Jančářová (Athos) a Alena Zeusová (Corrado AZ).

 

PÁTEK

Jako první se dnes na start postavily juniorky, přičemž velmi úspěšně zajela Barbora Dvorníková s Why Not, když získala více než 66 %. Barbora Marešová s Lindgrenem si také polepšila a dosáhla na 65 %. V malé rundě se v IM1 představila Ida s Lancelotem (61,211 %), Fabrizio Sigismondi obhájil krásné páté místo i tentokrát (67,132 %).

V GP, která byla bohužel silně poznamenána nepřízní počasí, se za vydatné průtrže mračen představila Ema Jančářová, která získala lehce přes 60 %, a chvíli po ní se na startu objevila Alena Zeusová s Corradem AZ se ziskem přes 57 %. Zítra se naše juniorky představí v küru.

 

SOBOTA A NEDĚLE

Sobota patřila našim dvěma juniorkám, oběma Barborám, oběma ze stejné stáje trenérky Lucie Marešové. B. Marešová s Lindgrenem potvrdila vzestupnou tendenci a získala 66,550 %. B. Dvorníková si oproti pátku mírně pohoršila, přesto získala pěkných téměř 64 %.

V neděli se na start v GP kür postavila Ema Jančářová s Athosem (61,925 %), její sestra Ida se spolu s F. Sigismondim vydali bojovat do IM1 kür. Idy jízda byla hodnocena přes 62 %; komu se však výkon opravdu povedl, to byl Fabrizio, který získal 71,100 %! Jeho výsledek stačil na čtvrté místo, ale třetí jezdec měl jen o několik setinek více - kdo ví, jak by to bylo dopadlo nebýt chyby v počítaných přeskocích každý třetí cvalový. Nicméně i čtvrté místo je úctyhodné a celé ekipě gratlujeme k výborné reprezentaci!

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.