Český drezurní pohár Chance vybojovaly Vášáryová a Jančářová

Český drezurní pohár dnes vyvrcholil ve velkém finále na Císařském ostrově. Kromě finále KMK pětiletých a šestiletých koní jsme mohli sledovat závěrečná klání Novice Cupu a Top Ten Cupu. Nejnapínavější byl jistě souboj o vítězství právě v Top Ten Cupu, které si nakonec zaslouženě odnesla Ema Jančářová. Více informací a fotografie dnešních vítězů naleznete v článku.

Dnešní program byl velmi podobný tomu včerejšímu - ráno se začínalo soutěžemi KMK a odpoledne pokračovalo úlohami v rámci ČDP.

V KMK pětiletých nastaly oproti včerejšku výrazné změny. Úlohu tentokrát vyhrála Hana Vašáryová, která včera skončila až pátá (polepšila si o celých 8 %). Včerejší vítězka (K. Kotyzová) a druhá umístěná (E. Jančaříková) tak byly posunuty na druhé, resp. třetí místo. Naopak včera bronzový Michal Košťál s Wedding Day se propadl na sedmou pozici (s rozdílem téměř 10 %).

Celkové pořadí KMK pětiletých pro rok 2009 je následovné:

1. K. Kotyzová - Lístek 1

2. E. Jančaříková - Fiorella Queen

3. H. Vašáryová - Zaffier

V KMK pětiletých zvítězila K. Kotyzová s Lístkem 1.


KMK šestiletých naopak zůstalo totožné se sobotou (kromě bronzové příčky, na které H. Dubová vystřídala M. Kohútovou). Celkové pořadí této soutěže je tedy následující:

1.  E. Jančaříková - Charles Charming

2. H. Vašáryová - Clarissa

3. M. Kohútová - Anthea

 Vítězové KMK šestiletých: Eva Jančaříková s koněm Charles Charming.

 

V Novice Cupu se dnes radovala z vítězství Ida Jančářová s Lancelotem 10, která velmi pěkně zajetým kürem odsunula na druhé místo vítězku předchozích kol Hanu Vašáryovou. Ta se po součtu bodů stala celkovou vítězkou této kategorie, bronz si udržela úřadující mistryně republiky v juniorské kategorii Kamila Kotyzová. Pořadí Novice Cupu:

1. H. Vašáryová - Richmond

2. I. Jančářová - Lancelot 10

3. K. Kotyzová - Alice 3

Dvakrát první, jednou druhá, celkově vítězná - Hana Vašáryová a Richmond v Novice Cupu.



Nejnapínavější byl z celého dne zcela jistě Top Ten Cup, kde diváci s napětím očekávali, zda vítězství získá páteční vítěz Fabrizio Sigismondi nebo sobotní vítězka Ema Jančářová. Ema se za doprovodu pěkné hudby (hudební nadšenci jistě poznali např. Barryho Ryana - Eloise) obdélníkem doslova vznášela a svým výsledkem 72, 5 % za bouřlivých ovací diváků zaslouženě zvítězila. Fabrizio, který vjížděl do obdélníku jako poslední, měl smůlu při počítaných přeskocích a piruetě - i tak jeho kür byl pěknou podívanou a celkově druhá příčka pěknou "tečkou" za první závodní sezonou této jezdecké dvojice. Bronz obhájila Karolína Žižková s Darwinem. Drezurní pohár zná své vítěze:

1. E. Jančářová - Athos 7

2. F. Sigismondi - Chamberlain

3. K. Žižková - Darwin

Ema Jančářová, vítězka Českého drezurního poháru.

 

Fabrzio si odnesl z ČDP stříbrnou medaili.

 

Rozzářená Ema Jančářová se svým partnerem Athosem 7 při závěrečném dekorování.


Kompletní výsledkové listiny najdete v přílohách níže...

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.