Český skokový pohár 2018: Hořovice - VC pro Jiřího Papouška

Ve dnech 5. - 8. července hostí středočeský areál v Hořovicích šesté kolo Českého skokového poháru 2018. Uzávěrka přihlášek je 4. července ve 12 hodin.

Výsledky

neděle: 130 cm - T. Mücková a Control Me Karsit, 120/125 cm CJC - N. Kovářová a Chacco-To, 135 cm U25 - P. Rhodes a Samsonite. Ve Velké ceně zvítězil Jiří Papoušek v sedle Dukata VTH před Janem Chýlem s Cimburou 1 a Janem Štětinou s koněm Verdi-S.

sobota: 120 cm - T. Majerová a Jasper Gold, 115 cm CJC styl - J. Táboříková a Cordelia 1, D. Pospěch a Non Stop Novaequi, 115 cm finále AT - K. Návojová a Tessera Betta, 130 cm - V. Tretera a Gangster VH Noddevelt, 140 cm - J. Papoušek a Dukato VTH

pátek: 110 cm - H. Dastychová a Lipka KL, 115/120 cm CJC - V. Skutecký a Jolly Joker 1, 115 cm - K. Hanušová a Concalida, 125 cm - A. Opatrný a Chacha, 135 cm - J. Štětina a Verdi-S, 

čtvrtek: 100 cm - A. Kostohryzová a Colombo 4, 110 cm - M. Svobodová a Casey, 115 cm - P. Dajbych a Dumol, 125 cm - M. Kukačka a Melody 1

 

 

 

Tisková zpráva

Letošní ročník seriálu Český skokový pohár má za sebou již 5 z 11 kvalifikačních kol. Druhou polovinu sezony otevřou čtyřdenní závody konané v Hořovicích na Berounsku, kam se přesune tento extraligový parkurový seriál ve dnech 5. až 8. července… Jedná se o poněkud netradiční termín hořovických závodů Českého skokového poháru. V minulosti se konaly v září a nejednou tamní areál hostil dokonce finálový mítink – jako tomu bylo např. v loňském roce.

V rámci čtyř dnů se uskuteční celkem 18 skokových zkoušek. O závěr se postará jako vždy Velká cena, do níž je zatím nahlášeno přes 20 dvojic. Největší hvězdou bude zajisté domácí jezdec Aleš Opatrný. Dlouholetá česká parkurová jednička tráví několik týdnů v České republice. Opatrný se účastnil např. nedávných mezinárodních závodů Světového poháru v Olomouci a předešlý víkend startoval v Martinicích na Příbramsku při 13. ročníku Memoriálu Jana Papouška. Hlavní soutěž tam vyhrál s Clintgoldem a s Chabluem byl čtvrtý. Stejné koňské svěřence má nahlášené i do Velké ceny Hořovic.

Na parkuru stupně T*, tedy s výškou překážek 145 centimetrů, uvidíme i vítěze posledních dvou pohárových Velkých cen. Při pátém kole ČSP v Litomyšli se z prvenství radoval Matěj Kotalík, pro kterého to bylo zároveň první umístění na pódiu pro elitní trojici. Tento jezdec by měl v Hořovicích sedlat dva koně – Sir Sida, s nímž zvítězil právě ve Velké ceně Litomyšle, a také koně Cesano V. Další letošní vítězkou, která nebude chybět v Hořovicích, je Tereza Mücková. Sedlat bude opět koně Control Me Karsit, s nímž si letos připsala vítězství v Hradištku u Sadské při Velké ceně Prahy.

Tereza Mücková se zároveň řadí v žebříčku mezi elitní čtveřici jezdců, kteří by aktuálně postupovali do závěrečného velkého finále Českého skokového poháru se střídáním koní. Na kontě má nyní 30 bodů, které si připsala ve třech kolech. V Hořovicích uvidíme z elitní čtveřice ještě Ondřeje Pospíšila, jenž je s 28 body na čtvrté pozici. Pouhé tři body na něj ztrácí Jan Štětina. Ten by se rád posunul výše a udržel si tak naději pro opětovný start ve finále, v němž v loňském roce nechyběl. Bodový zisk si může připsat i v Hořovicích. Sedlat tam bude dva koně, a to Celana S a Verdiho-S.

Již v sobotu proběhne dílčí finále rámcového seriálu pro neprofesionální jezdce – Amateur Tour. Nedělní den nabídne vedle Velké ceny Hořovic tradiční programovou skladbu. Po úvodní otevřené soutěži se stupňovanou obtížností do 130 centimetrů se uskuteční dílčí finálová soutěž pro juniory s názvem Czech Junior Cup. Na kvalifikované jezdce z předešlých dnů bude čekat parkur vysoký 120, resp. 130 centimetrů (dle věkové kategorie jezdců). Následovat bude soutěž ur čená pro jezdce do 25 let, v níž jezdci sbírají body do žebříčku seriálu U25. Čekat na ně bude parkur stupně ST* (135 cm). Poté již stavitel kurzů Zdeněk Krpela připraví parkur pro účastníky hlavní soutěže celého mítinku.

Aktuální informace sledujte na internetových stránkách Asociace Český skokový pohár, které najdete na adrese www.ceskyskokovypohar.cz. Pro ty, kteří nemohou v neděli přijít osobně, ale nechtějí si nechat ujít tento sportovní zážitek, je připraven na zmíněném webu on-line přenos.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.