CHIO Cáchy 2018: skokový i drezurní PN pro Německo, GP pro Ehninga

Od 13. do 22. července v Cáchách probíhá tradiční jezdecký festival v pěti disciplínách - drezuře, skocích, všestrannosti a spřežení. Celkem 108 hodin plného jezdeckého sportu, 358 jezdců a 400 koní z 28 zemí světa soutěží o celkových 2,7 milionu euro. Ve středu 18. července proběhne také vzpomínka na nedávno zesnulého Hanse Güntera Winklera.

Oficiální webové stránky | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Rolex Grand Prix

Závody CHIO Cáchy zakončila nedělní Rolex Grand Prix. Dvoukolová soutěž s rozeskakováním o milion euro, do kterého se probojovalo pět jezdců. Prvním startujicím v něm byl Pedro Veniss v sedle Quabri del'Isle, který dokončil rozeskakování v čase 41,62 sekundy. Druhým startujícím byl domácí Marcus Ehning s Pret a Tout. Domácí dvojice k velké radosti publika překonala čas Venisse o více než tři sekundy a když ani další dvojice tento čas nepřekonaly, zvítězil Marcus Ehning v této prestižní soutěži. Druhé místo nakonec obsadila Luciana Diniz s Fit For Fun. Na čtvrtém místě s 12 trestnými body dokončil Darragh Kenny s Babalou 41, páté místo obsadil Steve Guerdat v sedle koně Bianca.

 

Mercedes-Benz Nations Cup

V soutěži Poháru národů se podařilo domácímu německému týmu obhájit loňské vítězství. Tým složený z mladých talentovaných jezdců Laury Klaphake, Simone Blum, Mourice Tebbela a zkušeného Marcuse Ehninga dokázal obě kola překonat pouze s jedinou chybou a zvítězit před Irskem (6 trestných bodů) a Nizozemskem (9 trestných bodů). Všichni čtyři jezdci jeli s černou páskou kolem ruky s nápisem "HGW" na památku nedávno zesnálého Hanse Güntera Winklera.

 

Lambertz Nations Cup

První kolo drezurního Poháru národů přineslo jedno překvapení. Domácí favoritka Isabell Werth několikrát s Emilliem chybovala a se skóre 72,516% obsadila až 17. místo. Ani sama jezdkyně si to neuměla vysvětlit: "Nevím co se stalo..." Z premiérového vítězství v Cáchách se radovala americká jezdkyně Laura Graves s koněm Verdades se skóre 80,606%. V Poháru národů se tak vedení ujal tým USA. Druhý je tým Německa a třetí tým Dánska. Druhé kolo je na programu v sobotu dopoledne.

Ve druhém kole již světová jednička Isabell Werth s Emiliem nezaváhala a se skóre 79,128% zvítězila. Druhé místo obsadila Helen Langehanenberg s hřebcem Damssey FRH (79,021%), na třetím místě se pak umístila Američanka Kasey Perry-Glass v sedle Goerklintgaards Dublet (78,787%). V soutěži poháru národů tak vyhrál nakonec domácí německý tým před druhými Spojenými státy americkými a třetím Dánskem.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.