CSI5* Basilej 2018: GP pro Martina Fuchse

V termínu od 11. do 14. ledna se uskuteční ve švýcarské Basileji první pětihvězdové závody roku 2018. Za domácí jezdce nastoupí Steve Guerdat, Martin Fuchs, Romain Duguet, Janika Sprunger a Pius Schwizer. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Největší radost švýcarským divákům udělal v neděli v Basileji domácí jezdec Martin Fuchs, když zvítězil v Longines Grand Prix s 12letým Clooneyem. "Jsem velmi hrdý na to, že jsem první švýcarský jezdec, který tuto Grand Prix vyhrál a před tak fantastickým publikem. Clooney často dokazuje, že umí skákat nejtěžší soutěže, ale nebývá tak rychlý. Tady postupně zrychloval v každé soutěži a dnes předvedl fantastické a extrémně přesné představení. Byl úžasný dnes," řekl po vítězství šťastný Fuchs.

Grand Prix na výšce překážek do 160 cm měla v prvním kole několik klíčových míst. Linie 8-9-10 působila mnohým dvojicím problémy. Také předposlední kolmý skok a poslední oxer působil mnohým jezdcům problémy. Pět bezchybných dvojic doplnilo v druhém kole deset nejrychlejších s jedním shozením. Ve druhém kole dlouho vedl loňský vítěz Niels Bruynseels, který ač s jednou chybou z prvního kola se rychlým a bezchybným druhým kolem probojoval na celkové čtvrté místo. Před ním se umístili již jen jezdci, kteří neudělali ani v jednom kole chybu.

Třetí se umístil Simon Delestre s valachem Chesall Zimequest. Domácí jezdci udělali nakonec svému publiku hned dvojnásobnou radost, když i na druhém místě se umístil jejich zástupce, Werner Muff s valachem Daimler.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.