Dražka Cup 2012 má za sebou druhé kolo

Druhým dílem pokračoval 5. května skokově drezurní podnik Dražka Cup 2012. V sobotu 26. května se pak koná třetí kolo seriálové soutěže pro jezdce v sedle pony a děti a juniory na velkých koních a zároveň proběhne na Dražce mistrovství středočeské oblasti pony ve skocích a drezuře.

V rámci skokové soutěže LPA (8 startujících) zvítězila domácí dvojice Lukáš Matuška s plemenným hřebcem WPB, který působí v přirozené plemenitbě na Farmě Dražka, Glen Sahibem, druhý skončil Petr-Jan Matuška a Glen Ally, oba z JK Dražka, a třetí Viola Kosíková a Amála, reprezentující JK Cunkov.

Lukáš Matuška

Ve druhé skokové soutěži handicapu SP (12 startujících) zvítězila úřadující mistryně republiky Šárka Tůmová a Kara/Bacardia z JK Koba, druhé místo si vybojoval Lukáš Matuška s Glen Bonitrou a třetí skončil opět Lukáš Matuška s Glen Bleny z JK Dražka.

V závěrečné pony skokové soutěži STPB se prezentovalo šest dvojic a zvítězila stejně jako v předešlé soutěži Šárka Tůmová, druhá a třetí skončila Kateřina De Jagerová.

V soutěžích velkých koní zvítězila v rámci  soutěže stupně Z Šárka Kolářová a Saturna z JK Dobrošov, druhé vítězství v rámci závodů si ve skokové soutěži ZL připsal domácí Lukáš Matuška v sedle Glen Egas z JK Dražka a vítězství v soutěži stupňované obtížnosti do 120 cm vybojovala Kristýna Pánková s Frencis z JK Ŕíčany. Vítězkou drezurní soutěže L8 se stala Michala Marešová na Wolke Sieben z JK Delphinus.

Kompletní výsledky najdete v sekci Jezdecké závody.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.