FEI Classics 2017/18: Pau: Vítězství pro Gwendolen Fer

Od 25. do 29. října probíhá ve francouzském Pau první kolo nového ročníku série čtyřhvězdových všestrannostních závodů - FEI Classics 2017/2018. Na startu nebude chybět ani vítěz předchozích dvou ročníků a světová jednička Michael Jung. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Z vítězství ve čtyřhvězdové soutěži se nakonec radovala domácí jezdkyně Gwendolen Fer s valachem Romantic Love. O jednu desetinu bodu porazila anglickou jezdkyni Sarah Bullmore v sedle Reve Du Rouet. Třetí místo obsadil další domácí jezdec Cedric Lyard s Qatar Du Puech Rouget. Vedoucí jezdec po krosu Astier Nicolas třikrát na parkuru chyboval a propadl se až na šesté místo. 

Bohužel během cross country musel být uspán Cracker Jack amerického jezdce Boyd Martina. Dvojice cválala již do hlavní arény, kde byly umístěny poslední dva skoky. Náhle však začal kůň kulhat. Následný rentgen ukázal zlomení korunkové kosti. Do té doby dvojice předváděla skvělou bezchybnou jízdu. "Jak jsme jeli do arény, můj kůň špatně došlápnul, uslyšel jsem křupnutí a okamžitě věděl, že je to zlé," říká Boyd Martin.

Do závodů nakonec vůbec nenastoupila světová jednička Michael Jung s La Biosthetique - Sam FB. "Nemám vůbec žádné vysvětlení, nevím co se stalo. Dvě hodiny byl ve stáji s ošetřovatelem a když vyšel ven, tak byl celý ztuhlý. Když jsem se s ním šel projít, potil se a tak jsem se rozhodl neodstartovat."

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.