Galavečer mikroregionu Moštěnka

V sobotu 12. prosince se v sále kulturního domu v Radkově Lhotě konal další slavnostní galavečer - vyhodnocení jezdecké sezóny v rámci mikroregionu Moštěnka. Smyslem seriálu bylo hned v úvodu dát příležitost jezdeckého zápolení těm nadšencům tohoto krásného sportovního vyžití, kteří například jezdeckou licenci nevlastní. Uvedená akce, která byla první v naší republice tohoto druhu, vznikla v roce 2007.

Začátek byl ve znamení hodnocení jezdeckých hobby dnů 3 stájí. TJ Jezdec Bochoř, DS Mariánov a Jezdeckého klubu o.s. Radkova Lhota. Letos k nim ještě přibylo hodnocení z hobby závodů ve Věžkách a Dřevohosticích, kde se letos například konaly mikroregionální slavnosti na Přerovsku již velmi známé, kdy si mohli současně i samotná družstva jednotlivých obcí vyzkoušet překážky, které překonávají jezdci s koňmi.

Letošní již 3. ročník zaznamenal několik změn od toho původního, jako je otevření nových skokových kategorií v rámci hodnocení mikroregionu, nebo i pokusmo vložení hodnocení westernových jezdců. Na své si nyní tedy přišli jezdci na ponících. Jejich nárůst počtu na startovních listinách mile potěšil pořadatele. Svědčí to o faktu, že oživení jezdecké základny v regionu jde správným směrem.
První ročník cross country mikroregionu Moštěnka, který se startoval v rámci oficiálních parkurových závodů 27. 9. 2009 v Radkově Lhotě, otevřel cestu i pro skokový Supercup. Ten tvoří soutěže ve skokovém derby a cross country.

gala

Vyhodnocení kategorie seniorů bez licence.

gala

Vyhodnocení kategorie seniorů s licencí.

gala

Kategorie Supercup

gala

Vyhodnocení westernové kategorie

gala

 

Radkova Lhota

Radkova Lhota

 

Děkujeme mikroregionu Moštěnka k pomoci s organizací tohoto vyhlášení, obci Radkova Lhota za zapůjčení sálu a ostatním sponzorům. Dále všem organizátorům jednotlivých jezdeckých klání, bez jejichž aktivit by se jezdecký sport nemohl rozvíjet. Pomyslné žezlo nad příštím galavečerem převezme TJ Jezdec Bochoř.

V Radkově Lhotě se na příští rok již dnes připravuje řada akcí (letos jich uspořádali členové tohoto klubu sedm). Tou první bude Jarní hobby den v sobotu 17. 4. 2010, který bude mít na svém programu nejen parkurové disciplíny, ale již zmíněnou cross country a skokové derby.
Nejvýznamnější jezdeckou akcí roku na Přerovsku bude o víkendu ve dnech 29. 5. – 30. 5. 2010 Den koní spojený s oficiálními soutěžemi. V rámci toho by měl být na pořadu bohatý program, který bude divákům nabízet celou řadu jezdeckých a vozatajských disciplín. Samozřejmostí je i doprovodný program plný ukázek. V rámci dvoudenní akce by chtěli radkolhotští například formou soutěže v předvádění uskutečnit malou výstavu koní různých plemen.
O prázdninách se uskuteční Prázdninový hobby den věnovaný hlavně parkurovým soutěžím – a to v sobotu 7. 8. 2010. O měsíc později bude na programu Podzimní hobby den (v sobotu 25. 9. 2010), kdy si na své přijdou spíše westernoví jezdci.
Tradiční „Hubertova jízda, která se již tradičně koná týden po odběhnutí nejvýznamnějšího překážkového dostihu – Velké pardubické, má termín v sobotu 16. 10. 2010.
Tím ale výčet akcí zatím nekončí. V plánu jsou ještě jednodenní závody ve všestrannosti, jejichž termín zatím není znám...

Milan Foukal – předseda JK

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.