Galavečer pony 2017

Dne 1. 4. 2017 se v pražském Radiopaláci předávala ocenění našim nejmenším nadějím jezdeckého sportu - jezdcům pony. Celá akce se uskutečnila díky Dvoru Hoffmeister, coby organizátorovi akce, práci pony komise a sponzorům akce -  Radimu Skuteckému, Bohuslavu Novohradskému, manželům Růžičkovým, Petře Safari, Nadaru Safari, MUDr. Alexandře Seichertové, CSc., Ivě, Hasnedlové a Marcele Hradilové, firmě Equiservis, firmě Pavo i dárcům věcných cen do tomboly. Videoprezentace připravil Honza Matuška z fotografií ze svých archivů a Jana Rosická z fotografií z archivů rodičů jezdců.

Od 19:00 se tak pod taktovkou Ludvíka Janďourka a Jana Chýleho na podiu vystřídaly oceněné děti v níže uvedených kategoriích:

 

NADĚJE DREZURA - jezdci startující maximálně druhým rokem byli vybráni dle pořadí ve výkonnostním žebříčku. Vítězné Tereze Matouškové ocenění předávala MUDR. Helena Žižková a Jana Rosická stejně, jako dalším umístěným: Tereze Tothové, Zuzaně Hradilové, Marii Lumbachové, Matějovi Klímovi a Anně Abtové. Paní doktorka pronesla k dětem několik velmi inspirativních vět, kterých si všichni z úst takové kapacity vážíme.

 

NADĚJE TALENT PONY – děti, které závodí maximálně druhým rokem, jsou úspěšné v malých soutěžích a to hlavně stylových. Většina z nich úspěšná v Šampionátu nadějí. Vítězná Laura Najmanová převzala ocenění z rukou Rii Hoffmeisterové, následována v pořadí umístěnými: Kateřinou Růžičkovou, Magdalenou Heldovou, Natálií Špůrkovou, Johanou Šebestovou a Kristýnou Šmatlákovou.

 

NADĚJE MASTER SKOKY – opět jezdci, jež mají licenci prvním, či druhým rokem, ale dosahující již na vyšší obtížnost, včetně úspěchu na MČR. Účast přijal přední holandský jezdec Rob Schipper, který společně s Riou Hoffmeisterovou předal vítěznou trofej Kláře Hlaváčkové, kterou v umístění následovaly jezdkyně Petra Pařenicová, Natálie Bečková, Karolína Prušáková a Leticia Safari.

 

NADĚJE VŠESTRANNOST – byla kategorie, která seřadila jezdce dle výsledků na MČR a to pouze z jezdců startujících maximálně druhým rokem. Ing Pavel Vaněk tak potřásl rukou vítěznému Matějovi Klímovi, i dalším umístěným Kláře Moudré, Michaele Neumannové, Richardu Horáčkovi a Natálii Mynářové.

 

Následně byly předány Sportovní odznaky pony a oceněni byli nejlepší jezdci Styl šampionátu pony za rok 2016. Tím se program přenesl ke kategoriím Master, ve kterých bylo pořadí určeno odbornými komisemi – pro drezuru ve složení MUDR. Helena Žižková, Ing. Simona Fialová, Ing. Gabriela Valeriánová, Tereza Hábová a Ema Kopuletá. Ve všestrannosti rozhodovali Daniela Diringerová, MUDr. Lukáš Létal, Simona Heidenreichová, Ludmila Šedá, Roman Falta, Ing. Antonín Klauz a skokové jezdce hodnotila komise ve složení Kateřina Vašáková, Ing. Vladimír Mestenhauser, Markéta Šveňková, Irena Hůlková, Jiří Zwinger. Drezurní jezdci převzali ocenění z rukou MUDr. Heleny Žižkové a Jany Rosické, jezdci všestrannosti od Ing. Pavla Vaňka a jezdci skokoví pak od Roba Schippera a Rii Hoffmeisterové.

 

MASTER DREZURA 8-12 LET: Vítězná Julie Pásková byla následována jezdkyněmi Annou Procházkovou, Lucií Šlamborovou, Sárou Kotisovou a Karolínou Dvořákovou.

MASTER DREZURA 13-16 LET: Komise dala nejvíce hlasů vítězné Julii Sekaninové a seřadila další jezdkyně do pořadí Zuzana Baloušková, Sára Vingrálková, Michaela Siváková a Nikola Feherová.

MASTER VŠESTRANNOST: Barbora Vaňková potvrdila své kvality vítězstvím nad Vendulou Chráskovou, Helenou Horákovou, Natálii Tarabini a Anetou Kukovou.

MASTER SKOKY 8-12 LET: Měla dvě vítězky ex aequo – Elišku Hasnedlovou a Annu Helebrantovou, které obdržely shodný počet hlasů, které byly vyšší, než hlasy pro Marianu Michlíčkovou, Alenu Kozojedovou a Viktora Skuteckého.

MASTER SKOKY 13-16 LET: Mastrem skoky ve své věkové kategorii se stala Jana Táboříková. V dalším pořadí se pak umístily jezdkyně Tereza Lipavská, Valentýna Poláchová, Karolína Liďáková a Barbora Moulisová.

 

Závěr ceremoniálu pak patřil ocenění BOMBA ROKU, kdy komise pony ocenila mimořádný sportovní výkon Sáry Vingrálkové s Emilem-R (historicky první pony v obtížnosti ST – za 64%), Zuzany Balouškové s Lipton Samba (vítězství v Šampionátu v drezuře v juniorské kategorii mezi velkými koňmi na obtížnosti S za 66%), Aleny Kozojedové za vítězství na MČR společně s druhým místem v Benjamin Cupu, Michalely Haderkové s Alpinhorse Midnight Princess, která s výjimkou jednoho vyloučení zvítězila při každém svém startu, včetně MČR, Anny Helebrantové s Mateem Di Belle, za dvě medaile z MČR – zlato ve skocích a bronz za drezuru a Daniela Hakra s Quintenem za skvělý vítězný tah během CEM Martinice. Ocenění předávala členka VV a 1.víceprezidentka pro ekonomiku Ing Eva Pařenicová, která závěrečným slovem ukončila slavnostní předávání cen.

 

Program následně pokračoval králičím parkurem, pohotově stylově hodnoceným komisařem Janem Chýlem a vygradoval působivým předtančením, které strhlo téměř všechny přítomno do víru tance a zábavy.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.