Global Champions Tour 2017: Hamburk - GP pro Bengtssona

Od 24. do 28. května probíhá v německém Hamburku další kolo světové parkurové série Global Champions Tour. Závodů se zúčastní světová jednička a vítěz předchozího kola v Madridu Kent Farrington, Daniel Deusser, Christian Ahlmann. Mezi jezdci nebudou chybět ani Aleš Opatrný a Anna Kellnerová.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

Záznam odvysílá televizní stanice Eurosport. Program zde.

 

Sobota

Pro vítězství v soutěži týmů si nakonec dojel tým Miami Glory ve složení Scott Brash a Denis Lynch. Do druhého kola vstupovali z prvního místa a nakonec byli jediní, kdo zajel čtyři čisté parkury za obě kola. Do vedení celé série se ale dostal tým Hamburg Diamonds (98 bodů), který na domácí půdě dokončil na pátém místě. Na druhé místo se z vedoucí pozice propadl Valkenswaard United (93 bodů). Na třetím místě zůstává St Tropez Pirates (86 bodů). Tým Berlin Lions ve složení Anna Kellnerová a Aleš Opatrný soutěži dokončil na šestnáctém místě, když ve druhém kole obdržel osm trestných bodů. Čistou jízdou se Aleš Opatrný kvalifikoval do Grand Prix.

Se svoji sportovní kariérou se v Hamburku rozloučil 18letý hřebec Casall ASK. Zakončení kariéry to bylo ale jak z Hollywoodu, když hřebec s Rolfem-Göranem Bengtssonem v sedle v Grand Prix zvítězil! Z 23 dvojic se podařilo výšku 160 cm překonat čistě pouze pěti z nich. Druhé místo obsadil Harrie Smolders s Don VHP, Christian Ahlmann s Epleaser van't Heike se pak umístil na třetím místě. 

 

Pátek

V pátek byla na programu soutěž CSI5* 150 cm. Z celkem 45 jezdců jich devět zajelo bezchybně na technickém parkuru o 12 překážkách a 15 skocích. A byly to většinou kombinace, které dělaly jezdcům největší problémy. Do rozeskakování nakonec nenastoupil Marcus Ehning s Chin van het Lindenhof a tak se rozeskakování účastnilo pouze osm jezdců včetně Anny Kellnerové s Calcourt Falklundem! Z vítězství se nakonec radoval Bertram Allen s Molly Malone V před Olivierem Philippaertsem s Ikkerem a Jackem Towellem s New Yorkem. Anna Kellnerová po jedné chybě v rozeskakování dokončila na sedmém místě!

 

Čtvrtek

První kolo soutěže týmů ovládlo duo Scott Brash a Denis Lynch z týmu Miami Glory, kteří před druhým týmem Chantilly Pegasus (Martin Fuchs, Lauren Hough) mají dvousekundový náskok. Danis Lynch také celou soutěž 150/155 cm vyhrál. Tým Berlin Lions (Aleš Opatrný a Anna Kellnerová) obsadili po prvním kole 17. místo se ziskem 17 trestných bodů). Průběžné výsledky

Středa

Úvodní soutěž CSI5* ovládl v 52členném startovním poli francouzský jezdec Julien Epaillard s Quatrin de la Roque LM. Ten zvítězil na parkuru 145 cm vysokém o téměř dvě sekundy před Harrie Smoldersem s koněm Zinius. Třetí se umístil Yuri Mansu Guerios s Unita ASK. Aleš Opatrný obsadil 33. místo s jedním trestným bodem za čas, Anna Kellnerová skončila 49. se ziskem 9 trestných bodů.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.