Global Champions Tour 2018 - Paříž: Prague Lions třináctí. GP pro El Dahana

Pod Eiffelovou věží v Paříži proběhlo od 5. do 7. července další kolo světové skokové série Global Champions. Na start se postavila první trojka bodování v čele s vedoucí Edwinou Tops-Alexander. Za tým Prague Lions nastoupila Anna Kellnerová. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Přímý přenos odvysílá v sobotu televizní stanice Eurosport. Kompletní program najdete zde.

Z družstva Pražských lvů se mítinku v Paříži účastní česká jezdkyně Anna Kellnerová, belgický zástupce Niels Bruynseels a vůbec poprvé se v rámci týmu bude prezentovat také švédský jezdec Peder Fredricson, který je dle aktuálního pořadí žebříčku Mezinárodní jezdecké federace druhým nejlepším skokanem světa. Tisková zpráva.

 

Sobota

Z vítězství v týmové soutěži se nakonec radoval po druhém kole tým Montreal Diamonds (Jos Verlooy, Harrie Smolders), když stejně jako v prvním kole oba jezdci nechybovali. Nechybovali ani jezdci Madrid in Motion a radovali se z druhého místa. Třetí příčku obsadili také po bezchybném druhém kole Miami Celtics (Denis Lynch, Jessica Springsteen, Cameron Hanley). Také ve druhém kole nastoupil za Prague Lions Peder Fredricson a opět předvedl bezchybný výkon. Anna Kellnerová chybovala jednou a s celkovými 12 trestnými body se český tým umístil na 13. místě.

Z 35 jezdců v následující soutěži Grand Prix se jedenácti z nich podařilo překonat těžký kurz bez chyby. V rozeskakování nejrychlejším jezdcem se stal Sameh El Dahan s koněm Suma's Zorro. O půl sekundy na druhém místě se umístil Bertram Allen s Molly Malone V. Třetí příčku obsadila světová jednička Harrie Smolders s Don VHP Z N.O.P. Také Peder Fredricson se účastnil díky čistému kolu rozeskakování. V něm se kvůli jedné chybě umístil na 9. místě.

 

Čtvrtek

V prvním kole týmové soutěže se třem týmům podařilo překonat parkur bezchybně a tak o umístění rozhodoval čas. První místo o necelé dvě desetiny sekundy obsadil Hamburg Giants (Sameh El Dahan, René Lopez), druhé místo patří po prvním kole Montrealu Diamonds (Jos Verlooy, Harrie Smolders). Třetí příčku obsadil tým Madrid in Motion (Eduardo Álvarez Aznar, Marc Houtzager). Za tým Prague Lions nastoupil Peder Fredricson, který během parkuru nechyboval, a Niels Bruynseels. Ten si po dvou chybách připsal osm trestných bodů a po prvním kole je tak Prague Lions na 14. místě.

První pětihvězdové soutěže do 145 cm, kterou vyhrál Ben Maher s koněm Don Vito se účastnila i Anna Kellnerová. Za jeden trestný bod se Silverstonem G se umístila na 38. místě a se svým druhým koněm Balguerem za čtyři trestné body obsadila 57. místo.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.