Italská drezurní star po nehodě v nemocnici

Italský drezurní jezdec Filippo Di Marco utrpěl vážná zranění při nehodě na terénní motorce. Patnáctiletý Filippo narazil motorkou doma v Rosate poblíž Milana do brány, když mu selhaly brzdy. Utrpěl otevřenou zlomeninu pravé stehenní kosti a byl ihned operován. Více uvnitř článku.

Jak píše Horse & Hound, Filippo musí zůstat v nemocnici 45 dní a ježdění se nebude moci věnovat dalších šest měsíců. Domovem syna drezurních jezdců Nausiccaa Maroni a Roberta di Marca je stáj Il Cavallino Riding Center. Jezdecký klub na své facebookové stránce informuje pravidelně o zdravotním stavu Filippa. "Druhá operace dopadla úspěšně," stojí v posledním příspěvku.

Nehoda se stala jen pár dní po návratu z italského drezurního šampionátu, který probíhal od 25. do 27. září v Arezzu. Filippo zde dosáhl na páté místo v jednotlivcích mezi juniory s koněm Anaya Welt. S jeho novým koněm, 10 letým holandským teplokrevníkem Alfonsem se pokouší kvalifikovat na mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců v Madridu příští léto.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.