Únorová jihočeská konference byla zrušena

Jihočeská konference, která proběhla dne 15. února, byla nakonec zrušena. Stalo se tak po stížnosti viceprezidentky pro ekonomiku Dany Denkové, neboť při jejím svolávání nebyly dodrženy Stanovy ČJF. Usnesení z konference, na níž byli místo odvolaného plesu v Českém Krumlově vyhodnoceni i nejlepší sportovci oblasti, najdete uvnitř článku.

Podle vyjádření činovníků jihočeské oblasti byla konference z důvodu zrušení plesu uspořádaná ještě v únorovém termínu kvůli spojení s předáváním ocenění za rok 2012, a termín byl zveřejněn pouze 15 dní předem. Přestože se sešla poměrně vysoká účast delegátů vzhledem k ostatním oblastním konferencím, nakonec je její usnesení neplatné.

Nyní bude svolána schůze oblastního výboru, kde bude stanoven další termín konference.

Součástí únorové konference bylo oceňování všech loňských medailistů na MČR všech kategorií a disciplin, dále Jihočeského poháru pro děti a juniory a Hanka Pokorná byla vyhlášena jezdcem roku a její kůň Channel koněm roku jihočeské oblasti.

 

Porušené ustanovení Stanov ČJF (ze stejného důvodu musela být přesunuta pražská konference):

16.4.3. pozvánka na jednání konference oblasti obsahující místo, datum a hodinu konání konference oblasti a program jednání konference oblasti musí být zveřejněna na oficiálních webových stránkách ČJF nejpozději 1 měsíc předednem konání konference oblasti. Pozvánka musí být v téže lhůtě odeslána (poštou nebo mailem) na vědomí výkonnému výboru a osobám uvedeným v ustanovení 16.3.1. těchto stanov Česká jezdecká federace – jihočeská oblast.



Usnesení z oblastní konference ze dne 15.2. 2013

Konference se zúčastnili delegáti z 31 subjektů ze 125 pozvaných, účast tedy činila 24,8 procenta.

Konference zvolila mandátovou komisi ve složení A. Husák, Helena Neklová, Radka Líkařová; dále pracovní předsednictvo ve složení ing. Mayer, ing. Horká, L. Kozák, ing. Kreidlová, mgr. Hanušová a návrhovou komisi ve složení ing. Stejskalová, ing. Jiří Kotalík, Luboš Janovský.

Delegáti dostali k nahlédnutí rozpočet oblasti pro rok 2013 a konference vzala na vědomí zprávy o činnosti OV:
•    o soustředěních pro mládež podporovaných JČ oblastí (ing. Horká)
•    o sportovní činnosti (L. Kozák)
•    o schvalování rozpisů a změnách v pravidlech pro pořadatele v roce 2013 (mgr. Hanušová)

Konference  neschválila návrh na zvýšení čl. poplatků ČJF ze 100,- Kč na 200,- Kč. Hlasování: 0 PRO, 30 PROTI, 1 se zdržel.


                                za návrhovou komisi
                                ing. V. Stejskalová

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.