Letní všestrannost v Pardubicích - Rekordní účast rozdělila závody do tří dnů

Letní všestrannost nabídla nejen otevřené soutěže, ale také Oblastní mistrovství Východočeské oblasti družstev a Oblastní mistrovství Prahy družstev a seniorů. Nejvyšší soutěž stupně CNC** se pak konala pod záštitou poslance Parlamentu ČR Jiřího Skalického. 

„Když mě Dostihový spolek oslovil s žádostí o záštitu nad Letní všestranností, neváhal jsem ani chvilku. Jsem fanouškem jezdeckého sportu i dostihů, ale také pardubickým patriotem. Military má v Pardubicích velmi dobrou pověst a jsem přesvědčen, že díky svému perfektnímu zázemí dokáže Dostihový spolek zorganizovat akci na celorepublikové a určitě i na mezinárodní úrovni,“ je přesvědčen poslanec Jiří Skalický, který také osobně gratuloval vítězům soutěže. V soutěži stupně CNC** - v Ceně poslance Jiřího Skalického – všestrannost stupně CNC** zvítězil Lubomír Vrtek z jezdeckého klubu při SOUZ Horní Heřmanice.

V soutěži všestrannosti stupně CNC* se oblastním mistrem Prahy v kategorii seniorů stala Adéla Svobodová z jezdeckého klubu Eventing Team. Titul oblastního mistra družstev v soutěži stupně ZL získal za Prahu tým Praha 6 (Robert Pokorný, Adéla Svobodová a MVDr. Miroslav Trunda) a za Východočeskou oblast tým VČ 7 (Lucie Příhodová, Petr Myška, Veronika Příhodová a Monika Červinková). Kromě těchto soutěží se bojovalo i v otevřené soutěži stupně L a Z, vítězem ve stupni L se stal Pavel Březina z jezdeckého klubu Neveklov, ve stupni Z zvítězil Martin Maivald ze Slovenska. Letní všestrannost nabídla prostor také soutěži HOBBY Z, kde se nejlépe vedlo Martinu Novotnému z jezdeckého klubu Sambugaro.

 

Foto Šárka Bělohlavová

 

Všichni startující si museli poradit se zajímavě vedenou tratí zkušeného military jezdce, účastníka mezinárodních závodů a olympijské kvalifikace Petra Veselovského i pěkným parkurem neméně zkušeného stavitele Petra Švece.

„Myslím, že to byla vydařená soutěž. Těší náš ohromný zájem mezi jezdci, při každé soutěži se hlásí neuvěřitelný počet lidí. To byl také jeden z důvodů, proč letos u nás pořádáme ne dva, ale hned tři závody všestrannosti a stále máme ambice jít dál. Rádi bychom do Pardubic vrátili mistrovství republiky,“ nechal se slyšet ředitel Dostihového spolku a.s. Michael Skalický. Pardubické závodiště disponuje ideálním prostředím a zázemím nejen pro soutěže všestrannosti.

Další letošní závody všestrannosti na pardubickém závodišti uzavřou zdejší sezonu. Rozlučková všestrannost se uskuteční první listopadový víkend.

 

Původní zpráva:

Letní všestrannost se pojede jako mistrovství dvou oblastí a pod záštitou poslance

Pardubické dostihové závodiště hostí o víkendu 9. – 10. srpna další ze sportovních soutěží. Tentokrát je na programu Letní všestrannost, která se pojede také jako Oblastní mistrovství družstev a seniorů. Záštitu nad soutěží převzal poslanec Parlamentu ČR Jiří Skalický.

Pardubický Dostihový spolek a.s. pořádá mistrovství ve všestrannosti hned dvou oblastí. Letní všestrannost totiž bude nejen mistrovstvím družstev Východočeské oblasti, ale také mistrovstvím družstev a seniorů oblasti Praha. Přihlášen je opět rekordní počet koní a jezdců, startovat by jich mělo na 150.

Soutěže jsou vypsány jako otevřené pro stupně obtížnosti CNC** a CNC* a právě tato druhá soutěž je zároveň i Oblastním mistrovstvím Prahy seniorů. Družstva Prahy, ale i Východočeské oblasti, se pak potkají v oblastních mistrovstvích v soutěži stupně ZL. Účastnit se jí budou tří až čtyřčlenná družstva. Letní všestrannost nabídne také otevřené soutěže stupně L, Z a hobby Z. 

„V Praze se žádné soutěže všestrannosti nekonají. Proto se pražská oblast na nás obrátila a požádala o pořadatelství mistrovství u nás v Pardubicích. A protože podmínky na našem závodišti jsou pro konání všestrannosti na skutečně vysoké úrovni, žádosti jsme rádi vyhověli,“ komentoval pražské mistrovství v Pardubicích ředitel Dostihového spolku a.s. Michael Skalický. 

Soutěže všestrannosti se skládají ze tří disciplín. V sobotu 9. srpna jsou plánovány drezurní zkoušky a parkur, v neděli 10. srpna terénní jízdy. V ní překážky předepsané nejsou, jejich volba záleží na autorovi tratě. Tím bude úspěšný jezdec a trenér všestrannosti Petr Veselovský. Stavitelem parkuru bude Petr Švec. 

Na pardubickém dostihovém závodišti se v letošní sezoně konají závody všestrannosti celkem třikrát. Letošní seriál odstartovala dubnová Jarní všestrannost, která byla kvalifikací soutěží Zlaté podkovy. Po srpnové Letní všestrannosti bude následovat ještě Rozlučková všestrannost, která se uskuteční první listopadový víkend. „O naše závody všestrannosti je mezi jezdci obrovský zájem, proto jsme letos počet soutěží navýšili a přidali právě Letní všestrannost. Věřím, že úroveň našich soutěží bude i nadále vzrůstat a že se dočkáme přidělení pořadatelství Mistrovství České republiky, o které máme velký zájem,“ prohlásil ředitel Dostihového spolku a.s. Michael Skalický s poznámkou, že pořádání takto velkých soutěží si závodiště bez problémů vyzkoušelo už při nedávném Mistrovství ČR spřežení.  

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.