Loučí se další drezurní legenda

Jerich Parzival a Adelinde Cornelissen budou příští měsíc společně naposledy závodit. 20letý valach se rozloučí se svoji sportovní kariérou na oficiálním ceremoniálu při 50. ročníku závodů Indoor Brabant 9. – 12. března během soutěže Světového poháru Freestyle.

„Chtěla jsem udělat rozlučkový ceremoniál v Nizozemsku a na Indoor Brabant máme pěkné vzpomínky,“ říká Adelinde. „Slavili jsme zde mnoho úspěchů včetně vítězství ve finále Světového poháru.“

Dvojice spolu závodí od roku 2002. Jejich první velký úspěch přišel po pěti letech, když byli korunováni halovými nizozemskými šampiony. O rok později se stali šampiony i venkovních kolbišť.

Na svém prvním mistrovství Evropy v roce 2009 ve Windsoru vyhráli zlatou týmovou medaili, stříbrnou mezi jednotlivci ve freestyle a zlatou v Grand Prix Special ve světovém rekordu 84,042%.

Součástí vítězného nizozemského týmu byli i v roce 2010 na světovém šampionátu. V roce 2011 obsadili s týmem třetí místo na mistrovství Evropy, kde vyhráli Grand Prix Special i Freestyle. V letech 2011 a 2012 dvojice vyhrála také finále Světového poháru. Na olympijských hrách v Londýně v roce 2012 získali mezi jednotlivci stříbrnou medaili a s týmem bronzovou medaili.

V roce 2015 se ale kvůli zdravotnímu stavu Parzivala neúčastnili nizozemského šampionátu. V Rio de Janeiru pak dvojice vzdala Grand Prix poté, co dostal Parzival horečku po kousnutí hmyzem.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.