MČR-C družstva Panská Lícha 2014 - mistři Východočeši

V termínu 5. - 7. září se v areálu na Panské Líše uskuteční Mistrovství ČR družstev ve všestrannosti. Probíhat bude také Šampionát ČR veteránů, který je vypsán pro jezdce od 50 let, Prostata Cup a Benjamin Cup pro pony jezdce. Rozpis uvnitř. Aktualizace 7. 9. 12:05 HOD: V soutěži družstev zvítězilo Východočeské družstvo 1 (V. Příhodová, M. Záveská, D. Bendák a R. Falta). Zvítězilo stylem start cíl. Druhé místo obsadila Severomoravská oblast a třetí Vysočina. 15:30 HOD: ZL - P. Vereš a Aslan, Z - K. Kučerová a Danián, ZK - J. Maxera a Figaro GB, pony - S. Vingrálková a Bohemia Wild Boy, Prostata Cup - J. Jelínek a Saragon, veteráni - P. Chvojka a Velvet "M". 18:45 HOD: Vloženy kompletní výsledky. 9. 9. 17:55 HOD: Přiložena TZ - Východočeši zvítězili při mistrovství ČR všestrannosti v Brně.

Východočeši zvítězili při mistrovství ČR všestrannosti v Brně

Loňští stříbrní medailisté letos získali zlato na mistrovství České republiky 2014 ve všestrannosti družstev, které se uskutečnilo v Brně na Panské líše ve dnech 5. – 7. září. Východočeský tým vedl již od úvodní zkoušky a vítězství si udrželi až do konce.

Východočeský tým ve složení Veronika Příhodová (Zack), Miriam Záveská (Frenciss), Roman Falta (Kokoska) a David Bendák (Camilla 1) nestupoval do závěrečného parkuru s výhodou jedné chyby oproti obhájcům zlaté medaile, Severomoravské oblasti. Parkur se však ani jednomu družstvu ideálně nevydařil a každý člen obou týmů přinesl do cíle minimálně dvě shození. V součtu to nakonec Východočechům stačilo a se ziskem 189,35 trestných bodů si na krk pověsili zlaté medaile.  

Severomoravská oblast ve složení Lubomír Vrtek (Dallas 1), Pavel Vereš (Batman 1) a Antoním Vrtek (Davos 1) bojovala pouze ve třech a neměli tak možnost škrtnout nejhorší výsledek. Nakonec jim zisk 196,17 trestných bodů přinesl druhé místo. Třetí nakonec dojela oblast Vysočiny, jejíž tým se skládal z Jiřího Maxery (Desire), Lukáše Kohouta (Laty), Jaroslava Abíka (Ata 1) a Marie Mráčkové (Pallet). U všech zmíněných týmů platilo, že nejvíce se jim dařilo v terénní zkoušce. Všichni, kdo v týmu soutěž dokončili, neboť z prvního i čtvrtého družstva byl jeden jezdec vyloučen, dokončili právě kros bez jediného trestného bodu. 

Z celkového počtu šesti družstev si právě další tři týmy odnesly zatížení z terénní jízdy minimálně za jedno zastavení, což je ve výsledcích odsunulo níže. Na start soutěže CNC* nastoupilo ještě druhé východočeské družstvo, dále pak zástupci Zlínské oblasti a nechyběla ani Jihomoravská oblast. Ta byla po první zkoušce průběžně třetí, z medailových pozic ji však odsunulo jedno vyloučení a vyšší bodové zatížení Lucie Benešovské z terénní jízdy. Nakonec se tak museli spokojit se čtvrtým místem. 

V rámci závodů všestrannosti se uskutečnily ještě další rámcové soutěže. V hobby ZK nejlepší výkon podal Jiří Maxera a Figaro GB, v soutěži stupně Z zvítězila Kateřina Kučerová s Daniánem, v otevřené soutěži ZL Pavel Vereš s Aslanem a mezi pony se radovala z první příčky Sára Vingrálková a Bohemia Wild Boy. Dále se uskutečnil i Prostata cup, kde nenašel přemožitele Jiří Jelínek a Saragon. Mezi sebou bojovali také veteráni. Nejúspěšnější byl Pavel Chvojka a Velvet „M“.

 

STARTKY: PÁTEK: ZLZZKPONY, družstva, SOBOTA: ZL, Z, ZK, PONY, družstva

VÝSLEDKY: PÁTEK: ZLZZKPONYdružstva, veteráni, SOBOTA: ZL, Z, ZK, PONY, družstva, veteráni, Prostata Cup, NEDĚLE: CNC, ZL, Z, ZK, PONY, Prostata cup, Veteráni

 

Předběžný program MČR družstev 

Čtvrtek 4.9.

14.00 - 19.00 opracování na závodním obdélníku

20.00 losování startovního pořadí družstev, technická porada

Pátek 5.9.

9.00 - 12.30 drezury družstev CNC*

13.00 - 15.00 drezury ZL, Šampionát veteránů ČR

15.00-  16.15 drezury Z

16.15-  17.00 drezury ZK

17.15-  17.45 drezury Benjamin cup

Sobota 6.9.

9.00 crossy

19.00 slavnostní nástup oblastních družstev, Gurmánská soutěž družstev

Neděle 7.9.

9.00 kondiční zkoušky

10.00 skokové zkoušky

 

Rozpis

Stránky pořadatele

 

Na Panské líše o medaile ve všestrannosti družstev

V Brně na Panské líše se utkají všestranná družstva o mistrovské tituly a medaile. Mistrovství České republiky ve všestrannosti pro kategorie družstva probíhá ve dnech 5. – 7. září. Pátek je vyhrazen drezurám, sobota krosu a neděle parkurům.

Družstva změří své síly na úrovni CIC*. Zároveň se jedná i o otevřenou soutěž pro jednotlivce. Do mistrovského závodu se kvalifikovala tří až čtyřčlenná družstva složena nejen ze seniorů, ale také juniorů či mladých jezdců. První den na přihlášené čeká drezurní zkouška FEI 1*A, po níž bude v sobotu následovat terénní jízda. Pořadatelé se rozhodli pozvat zahraničního stavitele, který by měl být zárukou kvalitní trasy. Je jím Zdeněk Ságl se svým slovenským asistentem Pavolem Adamatěm. Technickým delegátem je polský zástupce Roman Krzyzanowski, kterého doplní ještě jeho krajan Marek Pawlowicz ve sboru rozhodčích.  V neděli se po kondičních zkouškách dostane k vyvrcholení závodů v podobě skokové zkoušky.

Loňské zlato přijíždí do Brna obájit severní Morava, která před rokem bojovala ve složení Antonín Vrtek (Davos 1), Lubomír Vrtek (Diráno 1), Stanislav Vrtek (Action Boy) a Pavel Vareš (Batman 1). Druzí v Kolesech 2013 dokončili v osmičlenné konkurenci Východočeši, jejichž tým tvořili Veronika Příhodová (Zack), Petr Myška (Kamerik), Lucie Příhodová (Exotika) a Lucie Hlavatá (Kaila). Bronz si na krk pověsil tým Vysočiny, a to konkrétně Pavel Vaněk (Crazy Love 1), Radka Dvořáková (Damon), Nikola Čeledová (Neva) a Markéta Máchová (Aféra). 

V Brně je nahlášeno šest týmů. Obhájci zlata pojedou letos pouze ve třech, a to Pavel Vereš (Batman 1), Antonín Vrtek (Davos 1) a Lubomír Vrtek (Dallas 1). Právě u těchto jezdců se v roce 2013 počítaly výsledky, škrtalo se bodové skóre Stanislava Vrtka, který letos nestartuje. Naopak Východočeši chystají do boje zcela odlišné družstvo – tentokrát půjde v jednom družstvu Miriam Záveská (Frenciss), Veronika Příhodová (Zack), David Bendák (Camilla 1) a Roman Falta (Kokoska). V druhém východočeském týmu odstartuje Petr Pejřil (Fume 1), Kristýna Dostálová (Dacon), Radka Bělehrádková (A Cruyff) a Pavlína Pejřilová (Merlin 12).  Tato oblast je jediná, které se podařilo postavit na start dvě družstva. Po jednom mají oblasti Vysočina, dále pak zlínská a jihomoravská oblast. 

Vedle soutěže CIC* se utkají jezdci i v otevřených soutěžích ZK hobby, Z, ZL a pony. V rámci ZL se uskuteční také Šampionát veteránů.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.