ME Windsor: pět států v první desítce

Včerejší první den drezurní Grand Prix a zároveň mistrovské soutěže týmů při mistrovství Evropy ve skákání a drezuře pod majestátním windsorským hradem probíhal vcelku podle papírových předpokladů, přesto byl napínavou podívanou, bohužel občas provázenou deštěm. Po dvou jezdcích každého týmu je s velkým náskokem ve vedení Nizozemí, přicestovavší do Windsoru s puncem neporazitelného favorita. Více čtěte v článku.

Včerejší první den drezurní Grand Prix a zároveň mistrovské soutěže týmů při mistrovství Evropy ve skákání a drezuře pod majestátním windsorským hradem probíhal vcelku podle papírových předpokladů, přesto byl napínavou podívanou, bohužel občas provázenou deštěm. Po dvou jezdcích každého týmu je s velkým náskokem ve vedení Nizozemí, přicestovavší do Windsoru s puncem neporazitelného favorita. První zástupkyně Oranžových, Imke Schellekens-Bartels zajela s hannoverskou Sunrise (Singular Joter) líbivou jízdu (73, 149%), se kterou se ujala vedení až do startu své týmové kolegyně Adelinde Cornelissen na KWPN valachovi Parzivalovi (Jazz). Druhá holandská dvojice, která na svůj obrovský potenciál upozornila již loni v Cáchách, předvedla dynamickou, bezchybnou a vzrušující jízdu, která byla pro diváky zdaleka nejlepším zážitkem celého dne a po zásluze byla odměněna 80,638%. Třetí nejhezčí výkon dne podal domácí Carl Hester na holštýnském valachovi Liebling II (Lorentin
I) a byl oprávněně hodnocen přes 72 %. Za ním se umístily obě německé zástupkyně, přičemž zejména nováček šampionátů, Susanne Lebek s Potomacem (Prince Orac xx) předvedla výborný výkon a skončila čtvrtá, těsně za ní pak Ellen Schulten-Baumer s Donathou S (Donnerhall).
Nizozemí vede s 9-bodovým náskokem před Němci, kteří mají náskok necelých dvou procent na Brity, těsně od sebe jsou čtvrtí a pátí Dánové respektive Švédové a všechny zmíněné země mají oba své zástupce v první desítce celkové výsledkové listiny!

Dnes proběhne kromě druhé poloviny drezurní Grand Prix a rozdělování týmových medailí také první kvalifikace skokových soutěží -- večer pod umělým osvětlením. Jedna z favoritek, nová francouzská hvězda Pénelope Leprevost však do soutěže nemůže nastoupit a nahradí ji zkušený Olivier Guillon. Dva koně byli při veterinární prohlídce zadrženi a musí být opětovně předvedeni dnes: Cappocino Bulhara Raitcheva a Evli Cagliostro Finky Noory Forsten.

Brzy přineseme také fotografie Tomáše Holcbechera, který je na této akci přítomen.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.