Mistrovství světa juniorů ve voltiži - Ermelo

Od 5. do 9. srpna probíhá v nizozemském Ermelu Mistrovství světa juniorů ve voltiži. Na startu nechybí ani reprezentanti České republiky. Jak si zatím vedou?

Zdroj: http://www.cjf.cz/discipliny/voltiz/aktuality/

 

7. 8. Druhý závodní den
Tento den probíhaly volné sestavy jednotlivců, které byly doplněny spoustou pádů. Bohužel ani našim se nevyhly. Katka Kocurová s Terkou Viktorinovou zájely spíše lehčí formu volné. Nicméně Katku její výkon posunul trochu nahoru. Nejhůře dopadla Katka Grygarová, která po prvním kole na tom byla nejlépe a volnou zajela úplně bravurně. Ovšem problém se dostavil po za zvonění zvonku, kdy šla Katka uz do seskoku a pro urychlení to bohužel přepálila a koleno v ortéze to neudrželo a Katka se skacela k zemi.

Bohužel tímto závod pro naše děvčata konci.


6.8. První závodní den
Nejdříve šly na start naše jednotlivkyně, konkrétně Terka Viktorinová s Landarem. První start na MS se projevil ve velké nervozitě, která byla vidět už při nástupu a tak bohužel se výkon moc nepovedl. A bohužel podobně dopadla i Katka Kocurová. Nejlépe si z děvčat vedla Katka Grygarová, která mohla být na tom i lépe, ale bohužel známky koně nebyly nejlepší a tak i Katka je až v druhé polovině.

Odpoledne vyběhla na start skupina s Patriotem a Andreou Videnkovou. Nerovózní kůň se na kruhu se uklidnil a předvedl bravurní výkon, který potvrdila i získaná známka, která se na mezinárodních závodech moc nerozdává, a to známka nad 8,00. Tu dostali pouze 4 koně a jedním z nich byl zrovna Patriot. Děvčata predvedly velmi pěkný výkon a momentálně se nachazejí na 6. místě.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.