MS dvojspřeží v Topoľčiankách: Nejlépe Radek Nesvačil

Národní hřebčín v Topolčiankách se v letošním roce stane dějištěm Mistrovství světa dvojspřeží a to ve dnech 28. 8. až 1. 9. O titul se utká neuvěřitelných 76 spřežení z 23 zemí, přičemž 21 z nich se bude prezentovat také v Poháru národů.

22:45 HOD: Přidány fotogalerie z maratonu a parkuru.

1. 9. 18:15 HOD: Nejlépe z našich dokončil jako 14. Radek Nesvačil. Kompletní výsledky najdete pod článkem. Český tým skončil na 7. místě.

31. 8. 18:30 HOD: Naše družstvo (Gössl, Hrouda a J. Nesvačil ml.) je po maratonu na 9. místě z 11 startujících. Vedou Maďaři před Němci.
Jiří Nesvačil ml. je 14., Radek 15., M. Gössl 29. a J. Hrouda 42.

Českou republiku přijedou reprezentovat:
Martin Gössl, Josef Hrouda, Jiří Nesvačil jr., Radek Nesvačil

Stránky pořadatele a aktualní seznam účastníků najdete na tomto odkazu.

Aktualizace 30. 8. 21:00 HOD:  Přidána fotogalerie z drezur.

Aktualizace 28. 8. 16:30 HOD: Přidána TZ ČJ Mistrovství světa dvojspřeží v sestřihu na ČT Sport

Již ve středu 28. srpna zahájí od 18 hodin slavnostním ceremoniálem mistrovství světa dvojspřeží v Topoľčiankách. Příznivci vozatajského sportu, kteří nemají možnost na akci vyrazit osobně, vše podstatné uvidí prostřednictvím televizních obrazovek.
Organizátoři připravili v první řadě na svých internetových stránkách www.chmtopolcianky2013.sk přímý přenos. Česká jezdecká federace navíc ve spolupráci s Českou televizí vyjednala možnost odvysílání hodinového záznamu na sportovním kanálu České televize – ČT Sport. „Servisní společnost zajišťující pro pořadatele videozáznam poskytne ČJF záběry v televizní kvalitě a samotný pořad se bude dokončovat v pražském Studiu Future, které jej z pověření ČJF dodává pro Českou televizi. Samozřejmě bude kladen maximální důraz na účast českých vozatajů a pevně doufáme, že si jim bude dařit,“ uvedl PR manažer České jezdecké federace Josef Malinovský.

Českou republiku budou reprezentovat: Martin Gössl, Jiří Nesvačil mladší, Radek Nesvačil a Josef Hrouda. V národním týmu pro soutěž družstev nebyl vybrán Radek Nesvačil. Eventuelním náhradníkem byl původně Ladislav Jirgala, jenž během uplynulého víkendu zvítězil ve finále vozatajské části finále seriálu Zlatá podkova v Humpolci.

Vedle reprezentantů Slovenska a České republiky by v Topoľčiankách měli startovat účastníci z následujících zemí: Argentina, Belgie, Dánsko, Estonsko, Francie, Holandsko, Chorvatsko, Irsko, Maďarsko, Německo, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Slovinsko, Spojené státy americké, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko či Velká Británie. Kvalifikaci splnilo 89 soutěžící a 340 koní ze zmíněných států. Na základě pravidel FEI však každá národní jezdecká federace může nominovat maximálně čtyři jezdce s maximálně třemi koňmi na každého z nich. Pro soutěž družstev národní tým zahrnuje dva, případně tři účastníky.

Premiéra sestřihu mistrovství světa dvojspřeží v Topoľčiankách na programu ČT Sport je naplánována na středu 11. září od 13.50 hodin. Následně proběhne repríza tentýž den 45 minut po půlnoci, dále ve čtvrtek 12. 9. od 7.00 hodin a v pátek by se měla uskutečnit ještě jedna noční repríza. Po záznamu z Grand Prix CSIO Bratislava je to letos již druhý vrcholný jezdecký závod na Slovensku, který se ČJF podařilo prosadit na obrazovky České televize. Ta se jezdeckým disciplínám věnuje pravidelně. V součtu by mělo jen za letošní rok jít o více jak 40 odvysílaných pořadů!

Aktualizace 27. 8. 15:00 HOD: Program začíná již ve čtvrtek v 18:00 slavnostním zahajovacím ceremoniálem. Bližší informace o programu naleznete v článku. Závody bude možné sledovat i v přímém přenosu!

Program MS naleznete zde.

Aktualizace 16. 8. 9:30 HOD: Ve dnech 12.-13. srpna se vozatajci v Pardubicích intenzivně připravovali na MS dvojspřeží.

Konalo se zde závěrečné soustředění zaměřené především na drezuru a parkur. Pořadatelem této akce byla ČJF a úlohu vedoucího splňoval člen komise spřežení, rozhodčí a vozataj Jaroslav Pavel, který se o přípravu našich reprezentantů na MS stará po celý rok. Rozhovor s ním připravila Šárka Bělohlavová a přečíst si ho můžete na stránkách pardubického závodiště.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.