MŠMT rozdělí klubům prvních 135 milionů korun

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozdělí v rámci programu Můj klub v první fázi více než 135 milionů korun. Podpora se týká všech klubů, které pracují s mládeží a podaly si žádost o dotaci.

Podpora prostřednictvím programu Můj klub je zaměřena především na pravidelné sportování nejširšího okruhu dětí a mládeže, dále mladých sportovců a trenérů a na údržbu a provoz sportovních zařízení jednotlivých spolků.

„Kritériem věcného hodnocení žádostí je sportovní aktivita dětí a mládeže ve věku od šesti do třiadvaceti let členěna do tří kategorií. V současné době jsme navrhli přidělit státní podporu 644 žadatelům v celkové výši 135 646 341 korun. Spolky nejlépe vědí, jak prostředky využít, a regulace zavedené v minulých letech se ukázaly jako nefunkční. Kritériem je sice práce s mládeží, ale neznamená to, že dotaci nelze užít na práci s dětmi menšími či jiné náklady klubu. Intenzivně pracujeme na dalších žádostech, rovněž připravujeme zjednodušení byrokracie pro rok 2019,“ sdělil k programu Můj klub náměstek pro řízení sekce sportu a mládeže Karel Kovář.

Rozdělení dotace najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.