Návštěva drezurní stáje Schafhof

Jedinečnou příležitost navštívit hřebčín Schafhof v Německu využili účastníci drezurního SCM společně s trenérkou Danielou Křemenovou a manažerkou drezurní komise, Ing. Renatou Habáskovou.

Schafhof je místem s bohatou tradicí a je úzce spjat s vrcholnou německou drezurou již několik desítek let. Jeho majitelkou je od roku 2000 olympijská vítězka Ann Kathrin Linsenhoff, která jej převzala po smrti své matky, Liselott Linsenhoff, taktéž olympijské vítězky.

České skupince se dostalo velmi milého přivítání od Klause Martina Ratha (manžela Ann Kathrin) a Matthiase Alexandera Ratha (jezdce např. hřebců Totilas, Bretton Woods), kteří v tréninku předvedli několik úspěšných koní. Prvním z nich byl Danönchen OLD, který se v současné době objevuje v obdélních s Matthiasovou sestrou Marií, dále pak Bundeschampion tříletých - hřebec Destacado nebo plemenný hřebec Flash Hit. V tréninku ukázala jednoho ze svých koní také Matthiasova manželka Franziska, jejíž rodiče vlastní areál Es Fangar na Mallorce.

Po tréninku následovala prohlídka stájí, které jsou domovem 60 koní většinou vlastního chovu. Součástí areálu je nově vybudovaná stanice pro odběr a zpracování připouštěcích dávek. K areálu náleží také rozlehlé pastviny a dům majitelů.

Příjemné dopoledne bylo zakončeno besedou s Matthiasem v útulné, vánočně vyzdodobené klubovně u haly.

Velký dík hřebčínu Schafhof za vřelé a přátelské přivítání a za možnost nahlédnout do zázemí takto významné drezurní rodiny. Velice si této příležiosti vážíme. Poděkování patří také ČJF za zajištění autobusové dopravy, která byla uhrazena z rozpočtu SCM.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.