Německo přišlo o medaili z ME ve všestrannosti

Německá jezdecká federace potvrdila, že kůň Samourai du Thot jezdkyně Julie Krajewski byl pozitivně testován na Firocoxib během srpnového mistrovství Evropy ve všestranností v polské Strzegomi.

Aktualizace: Také vzorek B potvrdil pozitivní nález. Německý tým tedy přichází o stříbrnou medaili. Tu nově získají Švédové, na třetí pozici se posunou Italové.

Julia má nyní 21 dní, ve kterých se musí rozhodnout, zda zaplatí pokutu, nebo vysvětlí svůj případ před FEI Tribunálem.

 

Jestliže bude i vzorek B pozitivní, dvojice bude vyloučena z ME a německý tým přijde o stříbrnou medaili.

Julia a Samourai du Thot dokončili na 18. místě a pomohli německému družstvu získat stříbrnou medaili společně s Ingrid Klimke, Michalem Jungem a Bettinou Hoy.

Samourai du Thot byl testován 20. srpna, poslední den šampionátu. Ve vzorku A byla nalezena nesteroidní protizánětlivá látka Firocoxib, známá také pod názvem Equioxx a Previcox. Tato látka je na seznamu kontrolovaných léčiv FEI.

„Já ani můj tým nemáme žádné vysvětlení, jak se tato látka dostala do mého koně,“ napsala Julia na svém facebookovém profilu.

Národní antidopingová agentura (NADA) také testovala koně ve Warendorfu krátce po návratu do Německa. Vzorek byl také pozitivní na Firocoxib a jak uvádí Německá jezdecká federace ve své zprávě, očekává, že i vzorek B bude pozitivní.

Jak dále jezdkyně uvádí, nalezené množství látky je velké, což naznačuje podání látky mezi pátečním večerem a sobotním ránem (po drezuře, před krosem).

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.