O víkendu se rozjel mělnický ponyfestival

První díl seriálového „Pony festivalu“ - jarní, se uskutečnil  v jezdeckém areále Na podkově v Mělníku ve dnech 9. - 11. dubna. Drezurní jezdci bojovali v pátečních a sobotních soutěžích, na skoky se dostalo v sobotu odpoledne a v neděli.

Po tři dny zde bylo vidět přes 50 jezdců. Někteří zde zkoušeli své jezdecké štěstí poprvé, v závěru soboty a neděle si to mezi sebou již rozdaly zkušené jezdkyně.
Stejně jako loňský rok sbírají jezdci body do tří seriálů – O pohár města Mělníka pro skokové jezdce, Memoriál MVDr. Karla Trojana pro jezdce drezurní a Objev pony festivalu pro začínající obojživelné jezdce – tedy startující v parkuru i drezuře. Finále s vyhodnocením seriálů proběhne při Podzimním Pony festivalu, který je naplánovaný na první říjnový víkend. Předcházet mu budou ještě "Letní" a "Prázdninový", které se budou konat vždy v pondělí až středu.
Na jezdce čekaly již tradičně dvoukolové soutěže, pouze poslední nedělní skoková soutěž STPB (130 cm) se jela jednokolová na čas, jednokolová byla i sobotní drezurní soutěž P5.
Mezi drezurními jezdci byla tentokrát nejúspěšnější domácí jezdkyně Anna Hrudková. Ta si na své konto připsala vítězství v obou proběhnutých soutěžích. Na koni Gárka zvítězila v dvoukolové soutěži soutěži P4 + P5, na pony Viki 3 se jí dařilo v soutěži P5.
Na skokové jezdce čekaly nejvyšší soutěže v sobotu SP handycap a v neděli STPB. V obou soutěžích se nejlépe dařilo opět jezdkyni za JK Mělník. V sedle Sabiny 3 vyhrála Karolína Hájková. V sobotu zajela obě kola bezchybně, v neděli o jeden stupeň těžší soutěži jí stačila na vítězství jedna chyba. Docílila výsledku jako další dvě jezdkyně, ale měla nejrychlejší čas.
Aktivní stáj na Mělníku nezahálí ani další víkend, kdy se v sobotu v areálu Na podkově setkají drezurní jezdci. V neděli pak bude kolbiště přístupné pro jezdce bez licence, a to v drezuře i parkuru.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.