O víkendu se v Pardubicích koná dvoudenní mítink v parkuru a drezuře

Na Dostihovém závodišti v Pardubicích se uskuteční dvoudenní mítink v parkurovém skákání a v drezuře. Víkend východočeských prodejců jezdeckých potřeb – skoky a drezura pony se koná v sobotu 6. června a v neděli 7. června. Tyto závody původně nebyly zařazeny v termínové listině pardubického závodiště. „Původní pořadatel ale vypadl a soutěž byla přesunuta k nám,“ uvedl Jaroslav Grodl, sportovní manažer pořádajícího Dostihového spolku Pardubice a stavitel parkuru.

Dvoudenní mítink nabídne celkem třináct soutěží. Sedm z nich se uskuteční v sobotu, dalších šest poté v neděli. Parkur i drezura se budou konat na pískovém kolbišti v areálu závodiště. „Ceny pro nejlepší jezdce věnovali prodejci jezdeckých potřeb z východních Čech,“ uvedl Grodl.
Závody v kategoriích pony jsou zároveň oblastním mistrovství Východočeské oblasti. Do sobotního programu jsou však zařazeny i dvě parkurové soutěže otevřené pro všechny koně a jezdce. V neděli se budou skákat tři. Prezence účastníků se po oba dny uskuteční vždy od 7.30 do 8.30 hodin. Úvodní soutěž dne bude vždy zahájena v 9.00. Sobotní program na dostihovém závodišti však bude pestřejší. Současně se závody se v areálu bude konat 8. dětský superden. Začne v 10.00 hodin.
Na pískovém kolbišti se bude závodit i ve středu 10. června. Uskuteční se na něm Liga zemědělských škol v parkurovém skákání. Začátek bude v 11.00 a na programu budou soutěže s překážkami do 90 cm, do 100 cm a do 110 cm. „Soutěže jsou otevřené, může se jich zúčastnit každý zájemce,“ uvedl Grodl.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.