Odešel Ensign, hvězdný kůň Pippy Funnel

Valach Ensign, kůň s nímž se britská jezdkyně všestrannosti Pippa Funnel účastnila Mistrovství Evropy v roce 2005, byl uspán ve věku 20 let. Důchodu si užíval s kamarádem Goergem u Hannah Watson. "Je to vždycky zoufalé rozhodnutí, ale jelikož měl velké bolesti, nebyla jiná možnost," vypráví Hannah. Více uvnitř článku.

Ensign se rychle dostal do nejvyšších soutěží. Na podzim roku 2004 vyhrál CIC2* v Necarne a v Boekelo dokončil druhý při CCI3*. V roce 2005 byl povolán do družstva Velké Británie na mistrovství Evropy v Blenheimu poté, co se zranil Pippy kůň Primmore's Pride. Cross country dokončil jako druhý, ale po dvou chybách v parkuru na medailové pozice nedosáhl.

Ačkoliv dvakrát nedokončil v Badmintonu, zaznamenal Ensign mnoho dobrých výsledků na tříhvězdičkových soutěžích jako třeba druhé místo v Blenheimu CCI3* (2006), čtvrté a páté místo v Bramhamu CCI3* (2007) a druhé místo na Světovém poháru v Deauville (2008). Byl rovněž třetí na zahajovacím CCI4* v Pau v roce 2007.

Od roku 2010 závodil s mladou jezdkyní Amy Hawley a v roce 2011 byl nabídnut Hannah. "Starala jsem se o něj od roku 2003, když jsem pracovala pro Pippu. Zbožňovala jsem ho, měl takový úžasný temperament a charakter. Byla jsem dojatá, když mě Pippa požádala, jestli bych si ho nechtěla vzít domů v roce 2011." říká Hannah, která se s ním účastnila ještě po dvě sezony nižších soutěží, kde vždy dokončili do 12 místa.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.