Paradrezurní soustředění s Clivem Milkinsem

Ve dnech 1.-2. 12. proběhne v Herouticích soustředění paradrezurních jezdců. Jako lektor zde bude působit Clive Milkins z Anglie, vynikající trenér paradrezury, jehož svěřenci získali kromě jiných úspěchů i ty nejcennější kovy na Paralympijských hrách. Součastí bude i seminář pro rozhodčí, kteří paradrezuru soudcují, nebo se o tuto problematiku zajímají. Pozvaní jsou všichni účastníci MČR, takže by měli být zastoupeny všechny klasifikační skupiny. Zváni jsou samozřejmě všichni další zájemci - trenéři, jezdci...

Aktualizace 6. 12. 11 HOD: Vložena reportáž z akce a několik fotografií.

Soustředění paradrezurních jezdců a současně školení rozhodčích, kteří se o paradrezuru zajímají, proběhlo pod vedením anglického trenéra Cliva Milkinse  v Herouticích 1.-2.prosince. Pro většinu paradrezurních jezdců a jejich trenérů  to byl doposud velký sen - Clive Milkins je obecně vynikající trenér a kromě toho je specialista na paradrezuru a především na jezdce s těžkým handicapem. Jeho svěřenci získali všechny největší sportovní trofeje, co se dají získat -  zlato na ME,MS i Paralympijských hrách.  Za to, že přijel do Česka a vedl tady soustředění  patří velké poděkování ČJF a především JUDr.Kateřině Říhové, která vše neuvěřitelně rychle a dokonale zorganizovala.
Na školení bylo přihlášeno devět rozhodčích – nakonec jich přijelo šest-už ostřílení Ing.V.Šretr, P.Loudová, H.Štěpánová a tři noví až z Moravy. Tři se omluvili z pracovních nebo rodinných důvodů. Tento zájem nás velmi potěšil a rozhodčím děkujeme za projevenou přízeň. Z jezdců přijeli všichni účastníci MČR, kromě J.Beruškové – soustředění tedy  absolvovalo pět jezdců – L.Hnát-sk.Ia, A.Vištalová-sk.Ib, D.Kiliánová (se 2 koňmi), J.Rous - oba sk.III a Z.Fialová-sk.IV. Slovence  K.Jobbagyové-sk.Ia, která má zlomenou ruku, stálo za to přijet  alespoň bez koně.   Soustředění si nenechali ujít ani mezinárodní klasifikátorka handicapu MUDr. J. Kulichová a steward pro paradrezuru FEI D.Trtil.

Sobotní část soustředění byla zaměřena kromě tréninku především na rozhodčí . Všichni jezdci předvedli v rámci svých lekcí   „Individual Championship test“, který každý z rozhodčích hodnotil. Všechny odjeté testy byly natočeny a odpoledne proběhl podrobný rozbor jednotlivých jízd a hodnocení rozhodčích.  Potom nám Clive pro inspiraci ukázal jízdy předních paradrezurních jezdců.   Po večeři jsme potom diskutovali až dlouho do noci – Clive nám velmi trpělivě a ochotně odpovídal na všechny dotazy a snažil se nám poradit s konkrétními problémy.

Neděle patřila jen jezdcům -  všichni opět „nasávali“ všechny rady a podněty k další práci. Je toho hodně, nad čím můžeme přemýšlet - jak jezdci, tak trenéři.  Máme spoustu „domácích“ úkolů - Clive nám nabídl, že je ochoten zase přijet a my určitě uděláme vše pro to, aby takto navázaná spolupráce pokračovala. A budeme se snažit pracovat tak, aby viděl, že jeho práce a snaha nebyla marná.  Jeho nenásilný a přitom efektivní přístup k tréninku jak jezdců tak  koní se nám nesmírně líbil a myslím, že většina  účatsníků se bude snažit pokračovat v tom, co se na soustředění měli možnost naučit.

K  přátelské atmosféře celé akce přispěl svým fundovaným tlumočením P.Louda a přívětivé  a milé přijetí všemi „heroutickými“ . Takže ani nevadilo mrazivé počasí. A samozřejmě velký dík patří tomu nejdůležitějšímu – Clivovi Milkinsovi s jeho neobyčejně lidským přístupem.

Původní text:

Pozvaní jsou všichni účastníci MČR, takže by měli být zastoupeny všechny klasifikační skupiny. Zváni jsou samozřejmě všichni další zájemci - trenéři, jezdci...

Předběžný program: v sobotu i v neděli od 9.00 hod. tréninky, v sobotu odpoledne pak seminář pro rozhodčí

Akci zorganizovala JUDr. Kateřina Říhová, člen VV ČJF.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.