Pohár národů Hickstead: Vítězství Brazílie a diskvalifikace Ehninga

Brazilští Marlon Zanotelli, Pedro Veniss, Yuri Mansur a Pedro Junqueira Muylaert přepisovali 28. 7. 2017 sportovní historii, když vyhráli sedmé kolo Poháru národů superligy v Hicksteadu (GBR).

Podle Venisse to byl první brazilský tým, který na tomto místě závodil, a každý z jezdců i koní vyrazil vstříc nechvalně známým obtížným překážkám v Hicksteadu také poprvé. Počasí závodům nepřálo, a tak kurz stavitele Kelvina Bywatera s 12 překážkami musel být pro druhé kolo pozměněn, aby se našel vhodný povrch pro jeho překonání.
Spolu se švýcarským družstvem dojelo původně třetí i německé družstvo, ovšem dvě nuly Marcuse Ehninga musely být škrtnuty, když byl spolu s Comme il faut diskvalifikován kvůli nálezu krve na boku koně. Místo 16 pak měli Němci 32 trestných bodů a skončili sedmí.


výsledky:
1. Brazílie 4 tr. b.: Sirene de la Motte (Marlon Zanotelli) 0/0, For Felicila (Pedro Veniss) 0/0, Babylotte (Yuri Mansur) 12/0, Prince Royal Z (Pedro Junqueira Muylaert) 4/DNS.

2. Nizozemí 14:Don VHP Z (Harrie Smolders) 0/0, Glock’s Cognac Champblanc (Gerco Schroder) 13/12, Audi’s Teavanta ll CZ (Ruben Romp) 1/0, VDL Glasgow Vh Merelsnet (Jur Vrieling) 13/0.

3. Švýcarsko 16: Saura de Fondcombe (Nadja Peter Steiner) 0/4, Sherazade du Gevaudan (Romain Duguet) 8/0, Casanova FZ (Philipp Zuger) 8/13, Dsarie (Beat Mandli) 0/4.

Foto FEI/Liz Gregg

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.