Profil jezdce - Zdeňka Skripová

Drezurní jezdkyně Zdeňka Skripová stráví s koňmi nemálo času - vlastně jim podřizuje veškerý svůj program. Však se jim také věnuje od malička - její tatínek je veterinář, a tak není divu, že si první kontakt s čtyřnohými kamarády ani nepamatuje... Letos získala týmové zlato na MČR. Jakých dalších úspěchů si také cení, dozvíte se z profilu.

Jméno a příjmení: Zdeňka Skripová
Datum narození: 22. 1. 1988
Místo bydliště (město): Brno
Jezdecký klub: JK Skrip Dobročkovice
Disciplína: drezura

Můj první kontakt s koňmi:
Můj táta je veterinář a celá rodina má blízko ke koním, takže ten úplně první kontakt s koňmi si ani nepamatuji, ale pravidelně jsem ke koním začala chodit v osmi letech.

V kolika jsem začala jezdit závodně:
Ve dvanácti.

Proč se věnuji právě této disciplíně:
Líbí se mi krása a harmonie - a právě o to v drezuře jde.

Kolik času týdně s koňmi strávím:
Každý den, všechno ostatní se podřizuje koním.

Koho a proč uznávám z jezdeckého sportu:
Obdivuji jezdce, kteří se pokorně vypracovali od začátku, nic nepřeskočili a dostali se více koňmi do těch nejtěžších úrovní jezdeckého sportu.

Můj „životní“ kůň:
Těžko říct v mém věku, který to byl nebo bude. Zatím s každým koněm jsem se posunula o krůček dál a byla bych vděčná, kdyby to tak bylo i v budoucnu.

Nezapomenutelný zážitek s koňmi (veselý/smutný/oba dva):
Veselých zážitků je mnoho, bohužel ty smutné si pamatuji déle. Ale až na utržený malíček, pár modřin a pár stehů po kování od podkovářských hřebíků se nic horšího nestalo. Člověk vydrží hodně.:o) Nejvíc mě mrzí, když se něco stane koním.

Zdeňka si nejvíce cení mistrovských medailí - jednu zlatou získala letos jako členka jihomoravského týmu na MČR. Z vítězství se radovala s Emou Jančářovou a Kateřinou Říhovou.

Jezdecké úspěchy, kterých si cením:
Samozřejmě jsou to v první řadě medaile z mistrovství- stříbrná z 2004 a bronzová z 2006 z kategorie juniorů, bronzová z 2008 a stříbrná z 2009 z kategorie mladých jezdců a zlatá z družstev z mého prvního seniorského mistrovství 2010.
Nesmím zapomenout ani všechny finále Českého drezurního poháru, do kterých jsem se kvalifikovala. Nejvíce si však cením každé úlohy, ze které mám dobrý pocit. 

Na koních mám nejradši:
Nejvíc si na nich cením toho, že ani ten nejzlejší kůň není ani zdaleka tak zákeřný, jak někteří lidé.

Co si o mně nejspíš myslí můj kůň:
Že jsem asi úplně bláznivá. :o) :o)

Můj nejhorší pád z koně:
Já ani moc nepadám. Zvládnu si ublížit ještě než nasednu. :o)

Kromě ježdění na koních mě baví:
Vedle koní se snažím ještě občas udělat něco do školy a potom toho času už moc nezbývá. Ale moc ráda zajdu do kina, posedím s přáteli a nejvíc se odreaguji při  nakupování.

Můj sen, kterého bych chtěla dosáhnout:
Snažím se držet při zemi. Myslím, že dostudovat, mít pořád jednoho nebo dva koně do sportu, najít si dobrou práci, která mě bude bavit a žít s lidmi, kterým na mě záleží, není žádný nesplnitelný sen.

Tři slova, která mě charakterizují:
Vytrvalost, roztržitost a smysl pro humor.

Moje zlozvyky a nešvary: :o)
Kapky do nosu, bez kterých se nikam nehnu, všechno nechávám na poslední chvíli, ráno se mi nechce vstávat, často chodím pozdě - a tohle všechno mě napadlo aniž bych se nad tím nějak víc zamýšlela, takže to už radši stačí. :o)

Moje oblíbené – jídlo, pití, hudba, film, televizní pořad, značka oblečení, auto:
Hranolky, kuře na všechny způsoby, na pití samozřejmě jedině nezdravou Coca Colu, poslechnu si ráda až na pár vyjímek všechno, mé momentálně nejoblíbenější filmy jsou Tajemství hradu v Karpatech a Sin City.

Životní motto:
„Život je takovej a jinej nebude.“

"Ráda ve volném čase zajdu do kina nebo posedím s přáteli," říká Zdeňka.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.