Seznamte se: Christian Ahlmann

Německý parkurový jezdec Christian Ahlmann pochází z jezdecké rodiny, jak jeho otec, tak bratr se věnují jezdectví. Christian ale v dětství hrál fotbal. Jezdit začal až v 11 letech a o rok později vyhrál své první závody. „Měl jsem mnoho kamarádů, kteří jezdili na koni, a tak jsem začal také chodit do jezdeckého klubu,“ říká o svých začátcích Christian.

Ve čtrnácti letech vyhrál stříbrnou medaili na juniorském mistrovství Evropy a o rok později pak na stejném mistrovsví získal medaili zlatou. Stal se nejmladším držitelem Goldene Reitabzeichen (Zlatého jezdeckého odznaku). Prvních mezinárodních závodů se účastnil v 15 letech, když startoval na mistrovství Evropy. Byl vybrán do reprezentačního týmu Německa a v letech 1989 – 1993 získal 3 zlaté týmové medaile a jednu bronzovou mezi jednotlivci. Stejně dobře si vedl i jako mladý jezdec, v letech 1993 – 1995 získal šest medailí jak na domácích mistrovstvích, tak na mistrovství Evropy. Jeho trenérem byl nejprve Paul Schockemöhle, poté vstoupil do „Audi QUattro Teamu“, který vedl Ludger Beerbaum.

Jeho kariéra mezi seniory nabrala spád v roce 2002, když mu do stáje přišel holštýnský hřebec Cöster. Díky němu se mohu Ahlmann účastnit nejvyšších světových soutěží. Společně absolvovali 7 mistrovství. V roce 2008 se účastnili olympijských her, ale kvůli nálezu zakázaných látek u jeho koně byl na osm měsíců suspendován.

V roce 2009 pokračoval ve své kariéře s novým koněm, hřebcem Taloubet Z. V roce 2011 vyhrál v Lipsku finále Světového poháru. S koněm Codex One se následně kvalifikoval na olympijské hry, kde se mu však nedařilo a byl v první kvalifikaci vyloučen. S týmem Německa pak obsadil jedenácté místo.

V roce 2012 se stal poprvé světovou skokovou jedničkou. Mezi své největší úspěchy pokládá vítězství v Grand Prix v roce 2014 v Cáchách.

Christian Ahlmann vlastní stáj Stall Ahlmann v Marl v Německu, kde trénuje skokové koně. Spolupracuje také s belgickým hřebčínem Zangersheide, který vlastní a provozuje jeho manželka Judy-Ann Melchior.

Když se nevěnuje koním hraje fotbal, jezdí na motorce a tráví čas s manželkou Judy-Ann a synem Leonem.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.