Seznamte se: Christopher Burton

Australský všestrannostní jezdec Christopher Burton vyrůstal na farmě poblíž Toowoomba v Queenslandu v Austrálii. Jeho matka ráda na koních jezdila a tak začal Chris jezdit již ve třech letech na poníkovi jménem Clancy. Až do roku 2011 bydlel poblíž Sydney v Novém Jižním Walesu. Před olympijskými hrami v roce 2012 v Londýně se přestěhoval do Velké Británie.

V letech 2005, 2007, 2008 a 2010 byl jmenován všestrannostním jezdcem roku v Novém Jižním Walesu. V roce 2005 se stal i australským jezdcem roku.

V roce 2008 vyhrál Australian International 3de 4* v Adelaide. V roce 2010 zde obsadil druhé místo. Ve stejném roce vyhrál kvalifikaci Světového poháru v Sydney a v roce 2011 dokončil na druhém místě při Světovém poháru na Novém Zélandu. Reprezentoval Austrálii se svoji klisnou Leilani na Světových jezdeckých hrách v Kentucky a olympijských hrách v Londýně. Klisna zakončila svoji kariéru vítězstvím v Cáchách v roce 2013.

V roce 2013 se stal první jezdcem, který vyhrál CCI4* závody na zapůjčeném koni. Koně TS Jamaimo jezdil tehdy zraněný Will Enzinger. „Velká čest patří Willu Enzingerovi a jeho týmu, kteří koně připravili. Will byl na telefonu každý den a vše co jsem musel dělat, bylo držet se,“ vzpomíná Christopher. V roce 2014 byl vybrán do reprezentace Austrálie na Světové jezdecké hry, ale kvůli zranění TS Jamaima se musel odhlásit.

V roce 2015 stanovil Christopher světový rekord v nejnižším dosaženém skóre na třídenních závodech CCI** v Camphire s koněm Santano. Dvojice dokončila drezurní úlohu za 24,5 trestných bodů. Ve stejném roce dokončil na 4. místě v Luhmuhlenu , 3. a 4. místě v Burghley a 2. místě v Blenheimu. Celý rok zakončil na druhém místě světového žebříčku všestrannosti.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.