Seznamte se: Elizabeth Madden

Elizabeth „Beezie“ Madden je úspěšná americká parkurová jezdkyně. Její rodiče Joe a Kathy Patton vlastnili koně a tak měla Elizabeth ke koním blízko již od malička. Od čtyř let pak jezdila v místním Milwaukee Hunt Clubu. Prvního poníka dostala jako vánoční dárek v šesti letech.

Společně s manželem vlastní prodejní stáj v Cazenovia ve státě New York a ve Wellingtonu na Floridě. Zatímco Elizabeth se věnuje výcviku a jezdění, její manžel trénuje koně a je managerem celé stáje.

Od roku 1985 závodí na úrovni Grand Prix. V roce 2014 se stala první ženou, jenž vyhrála prestižní King George Gold Cup v Hickstead. V dubnu roku 2013 vyhrála finále Světového poháru v Göteborgu a stala se tak teprve pátou ženou v historii, které se to povedlo.

Madden za svoji kariéru získala bronzovou olympijskou medaili a byla dvakrát součástí zlatého amerického týmu na olympijských hrách v letech 2004 a 2008. V roce 2006 získala stříbrnou medaili mezi jednotlivci a týmy na Světových jezdeckých hrách. V roce 2014 se na světové jezdecké hry vrátila a vyhrála bronzovou medaili s týmem a mezi jednotlivci. Elizabeth byla také dvakrát členkou vítězného týmu na Pan Amerických hrách (2003 a 2011). Účastní se i soutěží Poháru národů, kde má na svém kontě již 16 vítězství.

V letech 2005, 2006, 2013 a 2014 byla jezdeckou federací Spojených států jmenována jezdkyní roku.

Jejím snem je získat zlatou olympijskou medaili na olympijských hrách v Rio de Janeiru.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.