Seznamte se: Jérome Guery

Belgický parkurový jezdec Jérome Guery se narodil do nejezdecké rodiny. Jezdit začal v deseti letech na poníkovi a během dalších osmi let byl podporován rodiči a později trénován svým tchánem, Jean-Pierre Thonetem. Ve 12 letech dostal vlastního poníka a o tři roky později pak velkého koně.

V roce 1998, ve svých 18 letech, vyhrál juniorské belgické mistrovství. V 19 letech se již o sebe staral sám, když ve stájích Hayettes trénoval množství mladých koní. V roce 2000 se seznámil se svoji budoucí ženou Patricií, která byla také koňmi fascinována. Od roku 2001 se oba rozhodli založit vlastní stáj, což se jim po dlouhých pěti letech podařilo, když v roce 2006 zakoupili budovy farmy s pěti hektary ve Valonském Brabantu. Stáje Ecurie Guery pojmou až 25 koní. „Rozhodl jsem se jít jinou cestou, než ostatní. Většina jezdců jezdí pro stáje nebo majitele, ale já jsem vždy chtěl „své místo“. Vždy jsem se snažil mít vlastní koně,“ říká Jérome.

V roce 2010 slavil Jérome úspěchy s koněm Waldo, ale díky Ramiro de Bellevue se mohl zúčastnit CSIO v La Baule. S Tic Tac du Seigneur se Jérome Guery stal v roce 2012 Belgickým šampionem, když si koně vytrénoval od jeho dvou let. V roce 2013 začal spolupracovat s „L’élevage du Seigneur“ trénováním bratra Tic Tac du Seigneur – Boyfriend du Seigneur, který se o rok později umístil na třetím místě mezi sedmiletými v Lummenu.

 

Při závodech CSIO Lummen v roce 2014 dosáhl Jérome třetího místa v Grand Prix s V Pleasure. Od konce léta 2014 spolupracuje také s chovatelem Koenem De Brabanderem (chovatel Mariposa).

Jérome Guery je ženatý, s ženou Patricií mají dvě děti - Mathieu a Clement.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.