Seznamte se: Jur Vrieling

V nejvyšší čtvrteční soutěži se ve Villachu umístil na třetím místě Nizozemec Jur Vrieling. Tento 41. jezdec světového žebříčku má za sebou tuto zimu velmi dobré výsledky - alespoň jednou zvítězil v Londýně, v Basileji i v Salcburku. Mezi ty nezapomenutelné však patří zisk olympijského stříbra s družstvem v Londýně. Medaili věnoval majitelům a chovatelům jeho nejúspěšnějšího koně VDL Bubalu, rodině van de Lageweg z hřebčína VDL. Sám Jur se dostal k ježdění ve 12 letech, předtím hrál fotbal. 

Ovšem jeho sestra jezdila a ze závodů pořád vozila poháry a trofeje, kdežto na fotbalových zápasech se získávaly pouze body:-)


Jur se narodil 31. července 1969. Nyní má vlastní stáj Vrieling v Holwierde, trénuje 8 hodin denně, jeho trenérem je národní trenér Rob Ehrens.

Na ME v Herningu se umístil se čtrnáctiletým VDL Bubalu (Baloubet du Rouet) jako 23. Bubalu se narodil ve Francii, ale je plemene KWPN.

Největší vliv na něj měl jeho otec Jan, který dohlížel i na jezdecký výcvik. Také on jezdil, stejně jako sestra Jannemiek, která jezdí drezuru i skoky.

Jur je i dvojnásobným šampionem Nizozemí.

Vloni startoval s těmito koňmi: FLASH DANCE VD KALEVALLEI , KM WISH, NOESAR CALIMA, TUM-TUM, ZAVALL VDL a ZIROCCO BLUE VDL.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.