Seznamte se: Oliver Townend

Britský jezdec všestrannosti Oliver Townend začínal jezdit v sedmi letech. Ve třinácti letech reprezentoval Velkou Británii na mistrovství Evropy v pony. Na kontě má vitězství v CCI4* Burghley, Badmintonu a také vítězství v družstvech na mistrovství Evropy v roce 2007.

Oliver začal jezdit v sedmi letech. Jeho rodiče se rovněž věnovali jezdectví. Otec soutěžil v třídenních závodech všestrannosti a maminka v jízdě v dámském sedle. V jedenácti slavil Oliver první úspěch s poníkem Cool Mule. Ve třinácti letech pak reprezentoval Británii v pony týmu na Mistrovství Evropy ve všestrannosti. Tři roky působil ve stáji pozdějšího trenéra britského týmu, Kennetha Clawsona v Leicestershire.

 

V roce 2005 obsadil s koněm Topping při závodech v Badmintonu 12. místo, které mu vyneslo kvalifikaci na ME v Blenheimu. S koněm Flint Curtis obsadil další rok v Badmintonu 3. místo. V roce 2007 byl členem vítězného britského družstva na mistrovství Evropy. Rok 2009 byl do té doby jeho nejúspěšnější rok. S Flint Curtis vyhrál CCI4* v Badmintonu a CCI4* v Burghley, tentokrát s dalším koněm Carousel Quest. Celou sezonu zakončil na špici britského žebříčku všestrannostních jezdců.

 

Nyní vlastní 16 hektarovou farmu Gadlas Farm v anglickém Shropsire, kterou koupil v 25 letech a kde má ustájených 45 koní. V roce 2011 založil módní značku jezdeckého oblečení jménem Townend Direct. Vlastní také spolu s Ninou Barbour hřebčín Harthill Stud, jehož hlavním předmětem činnosti je produkce top všestrannostních koní.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.