Skokový pohár Vysočiny 2019 zakončil v Žirovnici

V sobotu 7. září proběhlo během tradičních parkurových závodů v Žirovnici finále dalšího ročníku Skokového poháru Vysočiny. Za podpory Nadace ČEZ se v letošním roce uskutečnilo sedm kvalifikačních závodů s finálem právě v Žirovnici. Také letos mohli jezdci soutěžit ve třech kategoriích – Profi Tour, Amater Tour a Mini Tour.

Kvalifikační kola Profi Tour s velkým náskokem vyhrála Radka Dvořáková s klisnou Damila z JK Cavalier Rynárec. Ve finále v Žirovnici ji však o necelé dvě sekundy porazila Michaela Balounová s klisnou Empatia z JK Proseč pod Křemešníkem.

Také kvalifikaci kategorie Amater Tour ovládly jezdkyně z Rynárce. Zvítězila Žaneta Matějková v sedle Sunny Day 6 o pouhých deset bodů před stájovou kolegyní Lucií Jurygáčkovou s klisnou Tracoma. Finálové kolo v Žirovnici probíhalo při soutěži do 110 cm a opět se v ní dařilo oběma jezdkyním z JK Cavalier Rynárec. Tentokrát zvítězila Lucie Jurygáčková před Žanetou Matějkovou.

Kvalifikační hattrick uzavřel JK Cavalier Rynárec vítězstvím v kategorii pro děti a juniory, Mini Tour, když rovněž s velkým náskokem zvítězila jejich jezdkyně Kateřina Talichová s Ariel da Orlan. Ve finále, které proběhlo na výšce překážek 100 cm, byla však nejrychlejší Erika Vejmělková a Olympie V z JK Hipo Jihlava.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.