Spřežení: soustředění a závody na kraji sezony 2010

Pomalu, ale jistě se blíží začátek venkovní sezony, kterou odstartují největší závody spřežení pořádané v ČR, a to mezinárodní závody CAI v Kladrubech nad Labem (22. – 25. 4.). Jim bude předcházet 17. dubna veřejný trénink v Čakovičkách. 1. – 2. května se můžete těšit na soustředění s polským trenérem C. Koniecznym a zkoušky základního výcviku jezdce spřežení. V těchto dnech se však pozornost příznivců spřežení ubírá především směrem k Ženevě, kde se koná finále Světového halového poháru. O tom všem informuje Vladimír Štursa ve své pravidelné rubrice...

Spřežení

Jiří Nesvačil sen. prozatím vede průběžné hodnocení Golden Wheel Cupu v soutěži čtyřspřeží, který bude mít při mezinárodních závodech v Kladrubech nad Labem své finále. Budeme držet palce!

 

Pomalu, ale jistě se blíží začátek venkovní sezony, kterou odstartují největší závody spřežení pořádané v ČR, a to mezinárodní závody v Kladrubech nad Labem (22. – 25. 4.).

V sobotu 17. dubna se uskuteční v Čakovičkách veřejný trénink spřežení, pořádaný Selskou jízdou Čakovičky. Soutěž je vypsaná pro jednospřeží, dvojspřeží, čtyřspřeží a pony (i pro neregistrované). Pro soutěžící bude připraven maraton se 6 překážkami, který bude mít cca 4 km a parkur o 17 překážkách (stopa + 30 cm). Trenérem bude Jiří Kocman.

Ve dnech 1. – 2. května bude Národní hřebčín Kladruby nad Labem pořádat soustředění s polským trenérem C. Koniecznym, který v minulých letech vedl reprezentační družstvo. Ve stejnou dobu se na témže místě budou konat zkoušky základního výcviku jezdce spřežení.

Asi nejsledovanější akcí spřežení je právě v těchto dnech (14. – 18. 4.) finále Světového halového poháru FEI WORLD CUP DRIVING, které probíhá v Ženevě souběžně se skokovým finále.

Do finále postoupili:
1. Boyd EXELL (AUS) 30 bodů
2. Koos DE RONDE (NED) 24 bodů
3. Tomas ERIKSSON (SWE) 23,5 bodů
4. Werner ULRICH (SUI) 20,5 bodů
5. Daniel WURGLER (SUI) 18 bodů
6. IJsbrand CHARDON (NED) 15 bodů

Text: Vladimír Štursa
Foto: Romana Němcová

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.