Světový pohár 2017/2018 - Mechelen: SP pro Harrie Smolderse

Od 26. do 30. prosince probíhají v belgickém Mechelenu tradiční jezdecké závody, jejichž součástí jsou také soutěže Světového poháru ve skocích, spřežení a voltiži. Podrobnosti uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam účastníků | Startky a výsledky | Přímý přenos 1 - 2

 

Skoky

Deváté kolo Světového poháru vyvrcholilo v sobotu večer soutěží do 160 cm. Celkem 13 skoků připravil Eddy Geysemans pro 40 jezdeckých dvojic. Jen sedmi z nich se podařilo probojovat do rozeskakování. V něm se ujal vedení časem 38,74 sekundy Henrik von Eckermann s klisnou Mary Lou. Jeho naději na vítězství však pohřbil skvělou jízdou Harrie Smolders ze Ziniusem, kteří vyhráli časem 38,19 sekundy. Třetí místo obsadil Lorenzo de Luca s Halifax van het Kluizebos. Průběžného vedení ve Světovém poháru se ujal Henrik von Eckermann. Tabulku najdete zde.

Skokové soutěže odstartovaly ve středu. První CSI5*-W soutěží byla soutěž Léon Melchior - the Open Sires of the World Zangersheide. Z vítězství se v ní radoval Daniel Deusser s 9letým hřebcem Tobago Z. Druhá se umístila domácí Rachel Steffen s hřebcem Uncanto di Villagana, třetí příčku obsadil také domácí reprezentant Damien Haelterman s hřebcem Hooligan de Laubry.

Hlavní soutěží byla soutěž Land Rover Masters na výšce 150 cm. V ní se utkalo pět nejlepších jezdců z Francie, Nizozemska, Německa, Švédska a Rakouska proti pěti domácím jezdcům. V každém kole došlo ke zvýšení překážek. Simon Delestre, Jérome Guery a Olivier Philippaerts překonali čistě čtyři kola a tak rozhodoval čas v pátém kole. V něm rovněž nechyboval Simone Delestre a časem 28,73 sekundy zvítězil. Domů si odveze také nové auto Land Rover. Druhé místo obsadil rovněž bezchybný Jérome Guery, třetí pak Olivier Philippaerts, který však jednou chyboval. "Je to dobrý start do víkendových soutěží, nyní můžeme pokračovat Světovým pohárem a Grand Prix," usmíval se po soutěži Simon Delestre.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.