Světový pohár 2018/2019 - Basilej: SP pro Fuchse

Skokový Světový pohár západoevropské ligy pokračoval prvním kolem v novém roce od 10. do 13. ledna v Basileji ve Švýcarsku. Za domácí nastoupila světová jednička Steve Guerdat, dále Martin Fuchs nebo Pius Schwizer. Do Basileje přijeli také Marcus Ehning, Peder Fredricson, Niels Bruynseels, Kevin Staut, Edwina Tops-Alexander a další. Kompletní přehled najdete v článku.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Záznam odvysílá televizní stanice Eurosport. Kompletní program najdete v samostatném článku.

 

Již desátý ročník tradičních lednových závodů se uskutečníl ve švýcarském městě Basilej. Poprvé se však v St Jakobshalle konalo kvalifikační kolo Světového poháru západoevropské ligy. Celkem 40 jezdců se zúčastnilo soutěže do 160 cm, ale pouze třem z nich se podařilo překonat základní kolo bez chyby. K velké radosti domácích pak v rozeskakování zvítězil stříbrný ze Světových jezdeckých her Martin Fuchs s valachem Clooneyem, který porazil o více než sekundu druhého Marca Houtzagera a Sterrehof's Calimero. Třetí příčku obsadil belgický jezdec Pieter Devos a Apart. "Je to úžasné! Tolik lidí dnes přišlo, mnoho mých kamarádů a rodina, takže zvítězit před nimi je vždycky něco speciálního - byl to skvělý den pro mě i mého úžasného koně Clooneyeho," řekl po vítězství Martin Fuchs.

Světový pohár zapadoevropské ligy ve skocích vede i nadále Steve Guerdat, který v Basileji dokončil na 10. místě. Na druhém místě je Pieter Devos a třetí vítěz z Basileje Martin Fuchs. Průběžné pořadí najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.