Světový šampionát dvojspřeží pro Němku Carolu Diener

Ve dnech 24. – 28. srpna hostí francouzské město Conty MS dvojspřeží. Na místo se sjelo 70 nejlepších spřežení z celého světa. České barvy hájí, Ladislav Jirgala, Radek Nesvačil, Jiří Nesvačil ml. a Martin Gössl. Po drezurní zkoušce je průběžně dle online výsledků Jiří Nesvačil na 25. místě. Více...

Aktualizace 29. 8. 16:30 HOD: Odkaz na fotogalerii z nedělního parkuru a dekorování.

Aktualizace 28. 8. 16:30 HOD: Konečné výsledky. Mistrem světa dvojspřeží je německá reprezentantka Carola Diener. Ani čeští reprezentanti však nepodali špatný výsledek. Nejlépe z Čechů dojel Jiří Nesvačil, když obsadil 28. místo. Dále pak 40. skončil Martin Gossl, 49. Ladislav Jirgala a na 51. pozici Radek Nesvačil. Kompletní výsledky jsou k dispozici zde.

Aktualizace 28. 8. 12:55 HOD: Z Conty se nám opět ozvala naše zpravodajka Romana Němcová a přináší zprávy z maratonu. Odkaz na fotogalerii maratonu najdete pod článkem nebo samotnou fotogalerii najdete v sekci FOTOGALERIE v postranním menu.

Maraton

Za velice proměnlivého počasí, jak je vidět níže na fotkách, se na promáčeném závodišti ve francouzském Conty odehrával maraton. Velice těžký terén, se kterým čeští startující bojovali, se nejlépe vypořádal Martin Gossl, který skončil na 19. místě. Na 29. místě skončil Jiří Nesvačil, Ladislav Jirgala na 37. místě a Radek Nesvačil na 54. Po dvou disciplínách se tak české družstvo ujalo 12. místa. Nejlépe zajetý maraton jsme mohli vidět v podání Toma Engberse, na druhém místě skončil Tibor Nagy a na krásném třetím místě úřadující mistr světa Harry Verstappen.

 

Aktualizace 26. 8. 20:25 HOD: Konečně se nám, alespoň zkratkovitě, přihlásila naše zpravodajka Romana Němcová z francouzského Conty (Francouzi nejsou právě nejvyhlášenější pořadatelé..).

První zprávy

Na místě vládne spíše podzimní počasí: "Propršené a takřka podzimní počasí provází MS. Příjezd čtyř reprezentantů České republiky do asi 1100 km vzdáleného Conty byl již v pondělí. Ač vozatajské soutěže mají oficiální tři disciplíny, již ve středu prošli koně českých zástupců první ,zkouškou', a to veterinární kontrolou, bez jakýchkoli problémů. Středa večer patřila tradičně zahajovacímu ceremoniálu. Ve čtvrtek od deváté hodiny ranní se začalo soutěžit na travnatém obdélníku v areálu. Dohromady se na něm za oba dva dny vystřídalo při drezurních úlohách 69 spřežení. Jako prvním byl Jiří Nesvačil, který se v drezuře umístil na 37. místě. V pátek ho následovali Radek Nesvačil (50.), Martin Gössl (43.) a Ladislav Jirgala (58.)."

Zápis online výsledků drezurní zkoušky zde.

Startovní listina maratonu zde

kurz maratonu ke stažení zde

první videa z místa dění najdete na www.youtube.com/hoefnet

Oficiální prezentace MS zde

 

Plakat

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.