Tiksi: Zlatý kůň Zlaté podkovy 2009

Zlatým koněm Zlaté podkovy 2009 byla v Humpolci vyhlášena osmiletá ryzka Tiksi z Jezdeckého klubu Loštice. Klisna s čestným titulem od vydavatelství Profi Press navíc vyhrála hlavní finálovou soutěž ve všestrannosti a stala se rovněž vítězkou Přehlídky výkonných koní plemene český teplokrevník.

Zlatý kůň ZP

 

Tiksi příliš nevyšla páteční drezura, zato v sobotní terénní zkoušce excelovala. Nedělní parkur dokončila s třemi chybami, ale na porážku loňského šampióna Damona 2 (Jezdecký klub Cavalier Rynárec) o necelý trestný bod to stačilo. Třetí místo vybojoval Biba Classy z Jezdeckého spolku Kolesa.
Tiksi letos jezdil výhradně Radko Heidenreich a dovedl jí i k největšímu úspěchu dosavadní kariéry. Manželka vítězného jezdce Simona už pro Loštice jednoho Zlatého koně v minulosti „zařídila“ – její partnerkou byla tenkrát klisna Bellevue.
Chovatelem Tiksi je Nadace při SOUz Loštice. Rodiči klisny jsou anglický plnokrevník 2760 Dannyj z bývalého SSSR a SM 3041 Tereza, dcera plemeníka Gidran IV – 30.
Profi Press vybírá Zlatého koně podle výsledků během celé sezóny a tedy ještě před finálovým startem Zlaté podkovy. Projekt propaguje produkty českého zemského chovu koní.

 

Zlatý kůň ZP

Zlatý kůň Zlaté podkovy 2009 Tiksi s jezdcem Radko Heidenreichem.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.