Totilas ukončil závodní kariéru - závěry Německé jezdecké feredace

Slavný drezurní černý hřebec Totilas, kterého nejprve jezdil Edward Gal a později Němec Matthias Rath, ukončil sportovní kariéru. Naposledy závodil na ME v Cáchách a pomohl německému týmu k zisku třetího místa. Aktualizace 14. 9. 17:30 HOD: Německá jezdecká federace přijala opatření, aby se tato situace neopakovala.

Aktualizace 14. 9. 17:30 HOD: Německá jezdecká federace přijala opatření, aby se tato situace neopakovala. Zadala všem svým výkonným orgánům, jako jsou komise disciplín apod, aby pro příště důsledněji kontrolovaly schopnost snést zátěž u dvojic nominovaných na šampionáty. Kdo si pamatuje, právě Totilas takovým systémem neprošel, stále se kvůli zdravotnímu stavu odkládaly jeho starty, které měly rozhodnout o nominaci. "V jeho případě jsme na dokazování formy netrvali, a to byla chyba."

Jak je vidět na výsledcích FEI, v roce 2015 měl tento hřebec před ME v Cáchách jen 2 starty na mezinárodní úrovni (Hagen), o něco více jich měl v roce 2014, v roce 2013 žádný a v roce 2012 jen dva (Hagen).

Kompletní vyjádření FN zde

 

18. 8. 2015 Původní článek

Po soutěži družstev byl však z dalšího účinkování v Cáchách odhlášen a odvezen na kliniku. Ze záznamu bylo patrné, že hřebec nešel pravidelně levou zadní. Vyšetření nakonec ukázalo, že Totilas má kostní edém.

Dnes, 18. srpna, Paul Schockemöhle po konzultaci se spolumajiteli, rodinou Linsenhof/Rath vydal oznámení, že 15letý holandský teplokrevník odchází do důchodu a již se nikdy v budoucnu nezúčastní žádného závodu.

Zdroj: Horse & Hound

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.