Upozornění ČJF: registrace FEI pro starty na mezinárodních závodech

Česká jezdecká federace důrazně upozorňuje na skutečnost, že jezdci a koně startující na mezinárodních závodech musí být zvlášť registrováni na FEI. Přestože na tuto povinnost již ČJF několikrát upozorňovala, stále někteří jezdci o registraci nepožádali. Každý soutěžící musí o registraci požádat písemně (např. e-mailem), protože se jedná o zpoplatněný úkon. Je nutné zaregistrovat se vždy na každý kalendářní rok. Pokud jezdec startuje na mezinárodních závodech bez registrace, FEI tuto dvojici automaticky diskvalifikuje a tento start není nikde evidován, ani ho nelze dokladovat jako kvalifikaci pro jiné závody.

ČJF a FEI

 

FEI podala k registraci toto upozornění:

• Pokud nebyl v roce 2009 zaregistrován nový jezdec/kůň, může tak učinit zpětně do 31.3.2010. Potom mu budou zpětně výsledky za rok 2009 uznány.

• Pokud v roce 2009 nebyla prodloužena registrace jezdci/koni (který již byl zaregistrován v předchozím roce), FEI jezdce/koně diskvalifikuje ze soutěží absolvovaných v roce 2009.

V roce 2010 bude přísně aplikován čl. 113 Všeob. pravidel a pokud jezdec/kůň nebude zaregistrován před začátkem mezinárodních závodů, bude z těchto závodů automaticky diskvalifikován.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.