V 70 letech sní o účasti na olympiádě

Michael Poulin, jeden z předních amerických drezurních trenérů, vyhrál v listopadu národní šampionát U.S. Dressage Finals  v Lexingtonu. Má však vyšší cíle. Bronzový drezurní medailista z olympijských her v Barceloně v roce 1992 sní o účasti na letošních olympijských hrách v Rio de Janeiru. Letos mu bude 71 let. Více v článku.

. Poulin za svoji kariéru trénoval několik olympijských jezdců i koní, sám se však zúčastnil pouze jedné. „Nikdy neříkejte nikdy Michaelovi,“ říká Lendon Gray, olympijský drezurní jezdec, kterého Poulin trénoval. „Jestliže řekne, že by rád něco udělal, tak to také dokáže.“ Vypadá to, že v drezuře věk nehraje roli. Vždyť Hiroshi Hoketsu v 71 letech reprezentoval Japonsko v Londýně na olympijských hrách v roce 2012 a v roce 1936 v Berlíně na olympijských hrách závodil rakouský jezdec Arthur von Pongracz v 72 letech.

Poulin začal jezdit v 10 letech a po otcově smrti převzal chod farmy. Trénoval s Franzem Rochowanskym španělskou jezdeckou školu ve Vídni. Naučil se také balet, obdržel černý pás v bojových uměních, udělal si pilotní průkaz a řídil závodní auta.

Když se Poulin svěřoval svým kamarádům, že by se rád ještě zúčastnil olympijských her, ale že nemá koně, tak mu řekli, aby si nějakého našel a že mu ho zaplatí. V Holandsku si tedy vyhlédl koně Thor M, s kterým se pokusí v únoru a březnu kvalifikovat při kvalifikačních závodech konaných na Floridě.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.