Valegro se nezúčastní Světového poháru v drezuře

Drezurní jednička, Valegro, v sedle s Charlotte Dujardin se nezúčastní letošního Světového drezurního poháru a nebudou tak usilovat o třetí titul v řadě. Jak řekl pro server dresssage-news.com trenér a spolumajitel Carl Hester, čtrnáctiletý valach dostane přes zimu volno. Jaké má Charlotte další plány na zimu?

Charlotte se ve Světovém poháru podle předběžného plánu pokusí kvalifikovat s jiným koněm. Buď s devítiletým hanoverským valachem Barolo, se kterým vyhrála minulý měsíc první titul Grand Prix v Británii, nebo čtrnáctiletým hřebcem KWPN Uthopia, kterého jezdil její trenér Carl Hester a s nímž získal zlatou medaili na olympijských hrách v roce 2012 a mistrovství Evropy 2011. S hřebcem Uthopia Charlotte závodila v letech 2013 a 2014.

Světový pohár v drezuře začíná pro západoevropskou ligu tento týden v dánském Odense. Pokračuje pak závody v Lyonu, Stuttgartu, Stockholmu, Salzburgu, Londýně, Amsterdamu, Neumünsteru, ‘s-Hertogenbosch a finále proběhne na konci března ve švédském Göteborgu.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.