Vlašic a Domes zářili při Zimním poháru v Brně

Tradičně skvělou sportovní podívanou nabídl vozatajský Zimní pohár České jezdecké federace. Při třetím kole v hale Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně se dařilo především Petrovi Vlašicovi a Milanovi Domesovi. Blýskl se i Josef Hrouda.

Petr Vlašic nejprve zazářil v kategorii dvojspřeží, která tentokrát tři seriálové soutěže Zimního jezdeckého poháru zahajovala. Ani v jednom z kol nedal svým soupeřům šanci a zaslouženě zvítězil.

V jednospřeží byl velkým favoritem Milan Domes, který je jediným vozatajem startujícím ve všech pohárových soutěžích. S Plutem Pajkosem je však téměř nedostižný a málokdo se mu rychlostí přibližuje. Když ani jednou na překážkách nechybuje, jako tomu bylo v Brně, pak se s nadsázkou dá říct, že nemá soupeře. Ostatním tentokrát ujel o více jak deset sekund.

Královská kategorie čtyřspřeží byla plná zvratů. Petr Vlašic v prvním kole sice zajel nejrychleji, ale tři chyby jej odsunuly až na třetí řádek průběžné výsledkové listiny. Ve druhé rozjížďce již chyboval pouze jednou a časem si polepšil ještě o sedm vteřin.

Milan Domes napodruhé nezopakoval svoji první bezchybnou jízdu, a dokonce inkasoval třicet trestných sekund za chyby a opravený omyl. I kvůli tomu se propadl za Vlašice a už jen musel čekat, jak se bude dařit Josefovi Hroudovi.

Ten ale výhody posledního startujícího nedokázal využít. I když zajel rychleji než v prvním případě, shodil jeden míček, a právě ten znamenal ztrátu celkového vedení. Umístil se tedy nakonec na druhém místě za Petrem Vlašicem. „Z třetího místa už není co zkazit, to znamená jedeme vabank. Buďto to vyjde, anebo to nevyjde, a ono to dneska vyšlo,“ konstatoval spokojeně vítěz.

Petr Vlašic se zároveň vyhoupl do vedení Zimního jezdeckého poháru ČJF čtyřspřeží, o nějž se ovšem dělí s Jiřím Nesvačilem seniorem. Do pořadí seriálu se totiž započítávají pouze dva nejlepší výkony z kvalifikací a Vlašicovi se tak škrtal výsledek z druhého závodu v Tlumačově.

Právě tam bude Zimní pohár vozatajů pokračovat třetí březnovou neděli. Následující týden pak celá halová túra vyvrcholí při velkém Jezdeckém festivalu v Královicích u Slaného. Ten se koná ve dnech 20. až 22. března a nabídne kromě soutěží spřežení i parkurové skákání a drezuru.

Podrobnosti najdete na www.jezdeckypohar.cz nebo na www.jezdeckyfestival.cz.  

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.